Catalunya Diari

Més d’un centenar d’aspirants opten a les dues places de Policia Local de les Borges

Més d’un centenar d’aspirants opten a les dues places de Policia Local de les Borges| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 "La forma habitual d’accés al cos de la policia municipal és per oposició. L’aspirant ha de superar diverses proves escrites i d’aptitud física d’acord a les bases de la convocatòria i això és el que hem fet", explica la regidora de Governació, Núria Palau, que s’ha mostrat "sorpresa" per la gran quantitat d’aspirants.L’objectiu, explica, "és consolidar un cos de la policia local que garanteixi la qualitat de vida dels ciutadans, amb agents formats segons els criteris que estableix la llei, amb els coneixements adequats a les tasques que han de desenvolupar en benefici de les Borges".
 
El procés de selecció del concurs oposició comença el proper 28 de maig i es preveu que finalitzi en el termini d’un mes. Abans els aspirants hauran de superar fins a set proves diferents (cultura general, català, temari específic, aptitud física, psicotècnic, reconeixements mèdic i l’entrevista personal). L’ultima fase del procés de selecció és un període de formació bàsica a l’Escola de Policia de Catalunya.
 
Pel que fa al tribunal està format per set membres: funcionaris nomenats per l’Ajuntament de les Borges, representants de la Policia Local de les Borges i de Mollerussa, un representant de l’Escola de Policia, i un altre nomenat per la Direcció General de Seguretat Ciutadana. 


Comentaris

envia el comentari