Catalunya Diari

Més d'un milió d'euros per contractar 313 socorristes a la demarcació de Lleida

Més d'un milió d'euros per contractar 313 socorristes a la demarcació de Lleida| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Per facilitar la contractació del servei de salvament, la Diputació de Lleida ha convocat una línia d’ajuts dotada amb 1.071.489,48 euros, que ajuda a garantir l’obertura d’aquestes instal·lacions, donada la complicada situació econòmica que pateixen els consistoris. Aquest dilluns, la comissió informativa de Salut Pública ha aprovat la proposta d’atorgament d’aquestes subvencions que són esperades pels municipis.
 
En aquest sentit, l’alcalde d’Alpicat, Pau Cabré, destaca la importància d’aquests ajuts perquè garanteixen que tots els municipis, sigui grans o petits tinguin, puguin oferir els mateixos serveis i qualitat de vida als seus veïns. Per la seva banda, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, remarca la importància de comptar amb aquests ajuts, ja que en el cas concret del seu municipi han de contractar socorristes per les piscines de Tàrrega i també per les dels pobles agregats de Claravalls i Altet.
 
L’ajut per cada consistori depèn del nombre de socorristes contractats. Les entitats locals que contractin un socorrista rebran fins a 4.500 euros, les que contractin dos socorristes podran rebre una subvenció de fins a 7.500 euros i les que en contractin tres podran rebre un màxim de 8.500 euros.
 
La corporació lleidatana, a través del Servei de Control de Qualitat d’Aigües de la Diputació de Lleida adscrit a l’Àrea d’Assistència i Cooperació Municipal (SAM), també realitza els controls sanitaris necessaris per garantir la bona qualitat de l'aigua i prevenir possibles problemes de salubritat als banyistes que fan ús de les piscines municipals. La Diputació de Lleida disposa d’un servei d'analítiques fisicoquímiques adreçat bàsicament als ajuntaments, que es va crear amb la finalitat de donar un nou servei a l’àmbit municipal donada la importància que per a la salut pública tenen tant les aigües destinades al consum humà com les destinades a usos lúdics, com en piscines municipals.


Comentaris

envia el comentari