Catalunya Diari

Més expositors i espai firal, al certamen d’ocasió Autotardor de Mollerussa

Més expositors i espai firal, al certamen d’ocasió Autotardor de Mollerussa| Redacció - Fotografia: Fira de Mollerussa

La fira Autotardor, el segon certamen anual dedicat a l’automòbil, maquinària agrícola i industrial i furgonetes, tot d’ocasió, que organitza Fira de Mollerussa, obrirà aquest cap de setmana, del 24 al 26 d’octubre, les portes de la seva 20a edició amb unes xifres positives que es remunten a deu anys enrere, tant pel que fa al nombre d’expositors com per la superfície del Recinte Firal. Així ho han explicat el president de Fira de Mollerussa i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Poldo Segarra, en el marc de la presentació del certamen als mitjans de comunicació.

Un total de 32 expositors, dos més que l’any anterior, hi participaran enguany a la fira, el que suposa la millor xifra des de l’any 2005. D’aquests expositors, 20 corresponen al sector automobilístic, sis a maquinària agrícola i industrial, un a furgonetes i cinc a serveis. Sobre aquest darrer grup, Segarra ha dit que “poc a poc” s’està aconseguint un dels objectius marcats en els darrers anys referent a anar incloent als certàmens complements com per exemple un estand d’assegurances o una estació d’ITV, a part de la que hi haurà en funcionament donant servei els tres dies de durada de la fira.

Altre dels aspectes destacats és l’ampliació de l’espai dels Pavellons Firals, al 100% ocupats, pel que fa al sector d’automoció, amb una carpa de 600 metres quadrats cedida per la Diputació de Lleida. A més a més, l’espai firal compta amb el Recinte Exterior on s’ubica la maquinària agrícola i industrial, així com l’Espai Low Cost, localitzat al davant i al lateral dels Pavellons, i on els visitants poden trobar automòbils de fins a 3.000 euros.

El director es va referir també al sorteig de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe d’ocasió en el marc de la fira, iniciativa que pretén “incentivar les operacions de venda”.

Un fira amb unes vendes superiors al milió d’euros
El certamen Autotardor va tancar l’any passat amb vendes per un import d’1.057.064 euros, xifra molt positiva respecte d’anys anteriors. Pel que fa a l’any 2014, i després d’una Fira de Sant Josep “força bona” i un Autotrac “molt bó”, va indicar l’alcalde, “el repte de Fira de Mollerussa és superar els 7 milions de venda de cotxes en un exercici i l’Autotardor pot ser el detonant perquè això sigui possible”.

De moment, les vendes d’enguany en el sector d’automoció (Fira de Sant Josep i Autotrac) es situen ja en xifres similars a la suma de les tres fires de l’any 2013, per la qual cosa el volum que es registri a l’Autotardor suposarà “incrementar l’import total de l’edició de l’any passat”, van afegir Solsona.

L’alcalde, que es va referir a l’Autotardor com a fira “consolidada” i que “malgrat les dificultats ha anat cada any assolint xifres molt positives”, va parlar també de la crisi a les fires, si bé va defensar que els certàmens “útils i que funcionen” estan recuperant-se i ressituant-se “de mica en mica” amb números de fa una dècada.

El secretari del Govern inaugurarà oficialment el certamen
Divendres dia 24, a les 18.00 hores, al Recinte Firal, tindrà lloc l’acte inaugural d’aquesta 20a edició de la fira Autotardor, el qual estarà presidit pel secretari del Govern de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget.

Pel que fa al Recinte Firal l’horari d’obertura serà de divendres a diumenge de les 10.00 a les 20.00 hores, amb entrada gratuïta.


Comentaris

envia el comentari