Catalunya Diari

Més expositors i nous sectors a Firauto Balaguer

Més expositors i nous sectors a Firauto Balaguer| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 

Balaguer acollirà els propers 19 i 20 d’octubre una nova edició de Firauto, un certamen dedicat al vehicle de segona mà, que, any rere any i ja en són 22, s’obre a nous sectors relacionats amb el món del motor. Així, doncs, segons ha avançat el regidor de Promoció Econòmica, Toni Velimelis, en aquesta edició hi haurà una mostra de maquinària per a persones amb mobilitat reduïda i una altra de motos de segona mà de les millors marques, que se sumaran a les estrenades l’any passat d’autocaravanes, plataformes elevadores i maquinària industrial. L’horari de Firauto serà de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. L’entrada és gratuïta.

La fira comptarà amb 4.500 metres quadrats d’exposició dins del pavelló i 1.850 metres quadrats a fora. És en aquest espai on s’instal·larà un dels referents d’aquesta fira, el Mercat de la Ganga, dedicat als vehicles de menys de 6.000 euros, i que enguany disposarà d’un espai més central al pàrquing del pavelló d’Inpacsa, que connectarà directament amb l’interior del recinte. També a l’exterior, just davant de la porta d’entrada, s’ubicaran les autocaravanes i la maquinària industrial, i, al vestíbul, un expositor de complements i un altre de videojocs de simulació de conducció. 
 
A l’interior del pavelló, hi haurà una gran exposició de vehicles de segona mà, mercat que cada cop té més acceptació entre públic, doncs permet trobar cotxes en bon estat a un preu més assequible que els nous. Aquesta és una opció per la qual cada cop es decanten més consumidors, de manera que aquest mercat ja supera el del vehicle nou, sent les vendes, segons la Federació d’Associacions de Concessionaris d’Automoció, de 2,1 cotxes de segona mà per cada un de nou. En total, hi haurà 23 expositors, un 10% més que en l’edició anterior. 
 
Per la seva banda, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, s’ha mostrat confiat de "l’èxit de la fira a causa del bon nivell de vendes dels cotxes de segona mà". "És una fira que els propis concessionaris ens demanen, i la mostra és que cada cop tenim més expositors", ha afirmat. "Uns vehicles, que tot i ser usats, estan perfectament revisats i amb garantia, la qual cosa garanteix que és un producte Q", ha afegit. Per últim, ha destacat "la plena consolidació de la fira de segona mà més antiga de les Terres de Lleida". 
 
Pel que fa a les activitats paral·leles, destaca la 1a Trobada de Cotxes Clàssics, organitza pel Club Clàssics del Motor de Lleida, que es farà diumenge al matí a l’exterior del pavelló. Un any més, el Club Slot de Balaguer muntarà un circuit gegant de quatre pistes a l’altell del pavelló. També hi haurà un servei d’ITV amb cita prèvia. 
 
 


Comentaris

envia el comentari