Catalunya Diari

El millor cinema fantàstic es dóna cita a Tàrrega del 23 al 25 d’octubre de la mà del 2n Galacticat

El millor cinema fantàstic es dóna cita a Tàrrega del 23 al 25 d’octubre de la mà del 2n Galacticat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Els Cinemes Majèstic de Tàrrega acolliran els propers dies 23, 24 i 25 d’octubre la segona edició de Galacticat - Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, una iniciativa destinada als cinèfils i en especial als amants de la ciència-ficció, que enguany celebra la segona edició.

  

La convocatòria manté la voluntat d’apropar el passat, el present i el futur del millor gènere fantàstic. Així, recuperarà títols clàssics, estrenarà pel·lícules de recent producció i donarà espai a les futures generacions de joves realitzadors del país.

  

 

  

L’esdeveniment està organitzat per Galacticat i Circuit Urgellenc amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega, l’Acadèmia del Cinema Català i el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges.

  

 

  

Els preus dels abonaments són: els tres dies, 20 euros; 2 dies, 14 euros; l'abonament de dissabte, 8 euros; i l'abonament de diumenge, 8 euros. Les sessions de 'Vulcania' queden excloses dels abonaments i tindran el preu habitual de taquilla.

  

 

  

Revival de culte

  

Galacticat 2015, a l’igual que en la primera edició, aposta per la recuperació de grans clàssics del fantàstic en pantalla gran. Els títols de culte que es reviuran enguany a Tàrrega són 'El increíble hombre menguante' (1957) de Jack Arnold; 'Blade Runner' (1982) de Ridley Scott; i 'Eduardo Manostijeras' (1990) de Tim Burton. Val a dir que 'Blade Runner' (dissabte 24, 22.30 hores) es projectarà en versió director’s cut amb presentació prèvia del crític Marcel·lí Borrell. D’altra banda, pensant en els menuts de casa (i en els adults nostàlgics), la mostra també recupera el primer episodi de la sèrie d’animació nipona que marcà una generació, 'Mazinger Z' (1972), protagonitzada per un robot gegantí. La projecció, que tindrà lloc el diumenge 25 (12.00 hores), s’acompanyarà del film d’animació sueca 'Laban, el petit fantasma' (2014).

  

 

  

Galacticat també vol homenatjar el món dels dobladors de pel·lícules amb la projecció del documental 'Voces en imágenes' (2008), el qual ens apropa la feina sovint amagada dels actors que posen veu en català i castellà a les estrelles de Hollywood. La sessió (dissabte 24, 17.30 hores) serà presentada pels actors de doblatge Pepe Mediavilla (veu d’Ian McKellen i Morgan Freeman); Lluís Posadas (veu de Johnny Depp i Leonardo DiCaprio); i Núria Mediavilla (veu de Cameron Díaz i Angelina Jolie).

  

 

  

Directors de nova fornada

  

D’altra banda, la cita targarina aposta també pel treball dels realitzadors novells del nostre país projectant les pel·lícules 'No Humanos' de Francisco Sánchez i 'Lunático' d’Eduard Solà. Es tracta de joves directors sorgits d’escoles de cinema com ESCAC i BANDE A PART. En aquesta parcel·la de la programació també es podrà gaudir del curtmetratge 'Diabolus in Música' d’Eduard Mayora (La Figuerosa) i de l’avançament del film 'Nosferatu: L’origen', dirigit per Robert Garcia (Mollerussa). Alguns d’aquests nous talents presentaran en persona a Tàrrega els seus treballs.

  

 

  

Per a cloure la mostra, el diumenge 25 (20.10 hores) s’estrenarà el film 'Marte' (2015) de Ridley Scott. Protagonitzada per Matt Damon i Jessica Chastain, la cinta narra les vicissituds d'un astronauta que queda atrapat al planeta Mart. El seu rescat i retorn a la Terra es converteixen en tota una aventura on l’enginy esdevindrà indispensable. Ridley Scott és un creador fonamental del gènere fantàstic, autor de l’esmentada Blade Runner o Alien.

  

 

  

Preestrena mundial de Vulcania

  

La segoan edició de Galacticat s’obrirà el divendres 23, a les 21.00 hores, amb la preestrena mundial de 'Vulcania' (2015) del director debutant José Skaf, qui assistirà a la sessió amb part de l’equip artístic i tècnic. Aquest thriller amb elements sobrenaturals i retrofuturistes es rodà l’any passat a les naus del Museu Cal Trepat de Tàrrega, antiga fàbrica de maquinària agrícola i museïtzada des de l’any 2012.

  

 

  

La productora de la cinta, Zentropa, celebrarà la première a Cinemes Majèstic quatre mesos abans de l’estrena en sales comercials, prevista per al febrer de l’any vinent. A més, Vulcania es projectarà a Tàrrega cada dia fins al 29 d’octubre, optant d’aquesta forma als Premis Goya 2016. Ambientada en una època indeterminada, Vulcania narra la història dels habitants d’un petit poble perdut a les muntanyes que viuen dividits en dos bàndols irreconciliables i que treballen en una fàbrica metal·lúrgica. Al repartiment figuren noms cèlebres com Miquel Fernández, Aura Garrido, José Sacristán o Sílvia Abril entre altres.

Comentaris

envia el comentari