Catalunya Diari

'Miró a taula', un projecte que fusiona art i gastronomia a Verdú

'Miró a taula', un projecte que fusiona art i gastronomia a Verdú| Redacció - Fotografia: 'Miró a taula'

 Una trentena d’obres gràfiques de Joan Miró dialoguen amb peces de Picasso, Dalí, Calder, Tapies, Chillida, Plensa i Barceló, en cinc àmbits expositius. Un maître-guia acompanya el grup i els ofereix explicacions i anècdotes per a descobrir, entendre i apreciar l’obra dels autors i la relació entre ells. Paral·lelament a la degustació artística n’hi ha una segona de gastronòmica: al llarg de les tres plantes s'ofereixen diferents tapes inspirades en l’origen dels artistes o la seva trajectòria vital, i finalment una gran taula acull a tots els comensals per compartir tots junts, fent tertúlia, el segon plat i les postres.
 
"Miró creia en la cuina senzilla, el valor dels productes de temporada i els aliments frescos del territori. Amb aquests valors ens hem inspirat per a elaborar els diferents plats", explica el cuiner Albert Marimon, del grup Fogons de Forès i responsable de la part gastronòmica d’aquesta experiència, nomenat millor cuiner de l’any 2013.
 
Per la seva banda, la responsable del projecte, Cristina Mayoral, assegura que és una experiència única: "Busquem despertar alguna cosa en el visitant, fer-lo participar activament a través del menjar i l’art i, en definitiva, el convidem a jugar amb els sentits”.
 
'Miró a taula' té lloc tots els diumenges a les 13.00 hores amb reserva prèvia. Aquestes es poden fer a través del web www.miroataula.cat o trucant al telèfon 973 34 70 49 (de dimecres a divendres d'11.00 a 14.00 hores i diumenges de 12.00 a 14.00 hores). També s'organitzen sessions per a grups.


Comentaris

envia el comentari