Catalunya Diari

Missatges QR a les làpides per recordar difunts

Missatges QR a les làpides per recordar difunts| Redacció - Fotografia: Associació Alba

 

L'Associació Alba de Tàrrega ofereix la possibilitat als seus clients de poder deixar un missatge de record als seus familiars difunts a través d'un codi QR que s'enganxarà com un adhesiu a les làpides. Una iniciativa que ja s'està portant a terme amb èxit en alguns cementiris de Barcelona.

Aquesta tecnologia QR permet visualitzar a través del mòbil qualsevol contingut que estigui penjat a la xarxa, ja sigui un vídeo, una cançó, fotografies, poemes o un text personalitzat.
 
“Sempre hem dit que aquest servei de netejar les làpides és molt més que una neteja. Per això hem pensat que aquesta iniciativa, que oferim de manera gratuïta, dóna un valor afegit a la feina que fem. És una manera de recordar a aquella persona d’una manera més emotiva, i compartir-ho també amb les persones que el dia de Tots Sants, especialment, passejaran pel cementiri”, explica Antònia Rodríguez, responsable de l’àrea de Serveis de l’entitat.
 
Aquells que es vulguin assegurar la conservació del missatge del codi QR, el servei ofereix per un mòdic preu gravar el codi en una placa metàl·lica perquè quedi de manera permanent a la làpida.
 
Si la iniciativa pilot té èxit, es plantegen oferir també aquest servei a les funeràries del territori.


Comentaris

envia el comentari