Catalunya Diari

La Mitja Marató de Mollerussa renova el seu circuit per fer-lo més urbà

La Mitja Marató de Mollerussa renova el seu circuit per fer-lo més urbà| Redacció - Fotografia: A.A. Xafatolls

 

La 26a edició de la Mitja Marató de Mollerussa, que tindrà lloc el proper 20 d’octubre i espera la participació d’un miler d’atletes, renova el seu circuit per fer-lo més urbà i d’aquesta manera més atractiu tant per públic com per corredors. 

  

Així ho han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Juli Niubó, el president de l’Associació Atlètica Xafatolls, entitat que coorganitza amb l’Ajuntament l’esdeveniment esportiu. L'activitat tornarà a tenir enguany una prèvia el dia 19 amb la 2a Fira del Corredor, amb una desena de parades que s’ubicaran al Pavelló Onze de Setembre de les 16.00 a les 20.00 hores, i les curses infantils, que es diputaran a partir de les 17.00 hores al Parc Municipal. 

  

 

  

El canvi de recorregut, que travessa 13 quilòmetres de casc urbà de la ciutat entre els quals hi ha l’eix de l’antiga N-II, implica un esforç logístic important, segons ha destacat Solsona, ja que obligarà a tancar o a donar pas alternatiu al trànsit rodat durant un parell d'hores en alguns carrers del municipi. Per aquest motiu, l’alcalde ha demanat la col·laboració i comprensió de la ciutadania, que serà informada de les afectacions en la circulació. 

  

 

  

El recorregut de la Mitja Marató, que també travessarà el terme municipal de Golmés, coincidirà en una part amb el de la cursa de vuit quilòmetres que es repeteix i amplia places a causa de l’èxit d’anteriors edicions, segons ha dit Niubó, que ha indicat que, del total de mil corredors que s’esperen a la cita esportiva, uns 400 disputaran aquesta prova. Tant els inscrits en aquesta cursa com els que ho estiguin a la Mitja Marató rebran una bossa amb obsequis dels col·laboradors, una botella de vi del Castell del Remei i una samarreta tècnica. Així mateix, també es comptarà amb quatre grups d’animació, tres ubicats a Mollerussa i un quart a Golmés. A nivell tècnic, hi haurà 4 punts d’avituallament repartits pel recorregut i a l’arribada s’oferirà servei de crioteràpia als atletes que ho vulguin. Les inscripcions es poden fer fins el proper dijous dia 17 a la web www.mollerussa.cat/mitja, on a hores d’ara ja hi ha inscrits 450 corredors a la mitja i uns 200 a la de vuit quilòemtres, segons Niubó. 

  

 

  

Col·laboració amb Barbastre

  

Una altra de les novetat de l’edició d’enguany és la col·laboració que endegada amb el Club d’Atletisme de Barbastre, el president del qual Fernando Torres, ha estat també present a l'acte de presentació. Aquesta col·laboració, que es va iniciar amb la celebració el passat 28 de setembre de la 21a edició del Medio Maratón de Barbastro se centra oferir avantatges als atletes dels dos clubs implicats per tal que puguin completar una marató sumant la seva participació en les dues Mitges Maratons. "Es tracta d’unir-se per fer pacs més competitius i ajudar a crear sinèrgies entre clubs", ha explicat Solsona, qui ha agraït l’acord i ha animat als implicats a convertir-lo en una fórmula d’èxit. També s’hi ha referit en aquests termes Torres, que ha agraït també la iniciativa sortida dels Xafatolls per unir-se en aquesta col·laboració per tal d’ajudar-se davant la potència d’altres ciutats més grans que organitzen mitges maratons i d’aquesta manera "cuidar al corredor popular". 

  

 

  

En aquest sentit, Mollerussa serà l’encarregada de donar els trofeus, creats per l’ocasió sumant el raïm del Somontano amb la poma com a símbols dels territoris, als tres guanyadors en categoria masculina i femenina d’aquesta Marató conjunta. Els guanyadors sortiran de la suma dels temps en les dues curses, segons ha explicat Niubó, que ha dit que en total són un centenar de corredors inscrits a Mollerussa els que també van participar a Basbastre i, per tant, es disputen el trofeu. 

Comentaris

envia el comentari