Catalunya Diari

Moció de suport a la convocatòria de la consulta del 9-N

Moció de suport a la convocatòria de la consulta del 9-N| Redacció - Fotografia: CiU Lleida (Arxiu)

 

Diversos ajuntament de la província de Lleida han convocat per als propers dies una sessió extraordinària del Ple municipal per aprovar una moció de suport a la convocatòria de la consulta del 9-N.

L'Associació Catalana de Municipis (ACM), que agrupa 915 municipis catalans, ja ha aprovat una moció per donar suport a la convocatòria de la consulta i el compromís de dur-la a terme el proper 9 de novembre i l’ha enviat als ajuntaments, que ara l’han d’aprovar en Ple.  Aquest punt de l’ordre del dia del Ple serà una resolució que mostra el suport a la Llei de consultes, a la convocatòria de la consulta i el compromís de l'Ajuntament a facilitar tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible.
 
Un dels municipis que ja ha fixat la data del ple extraordinari és Tàrrega. La sessió està prevista el proper dilluns, dia 22 de setembre, a les 20.30 hores, a la Casa Consistorial, ubicada a la Pla Major, 1. La moció planteja el dret a decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels drets democràtics així com el compromís de l’Ajuntament de Tàrrega per col·laborar en la realització del referèndum. L’ens local fa una crida a la ciutadania “a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica”. 
 
A Lleida, el regidor de CiU i alcaldable a la Paeria, Toni Postius, ha instat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, a convocar d’urgència un Ple extraordinari per donar suport a la convocatòria de la consulta i el compromís de dur-la a terme el dia 9 de novembre, davant la imminència de l’aprovació de la Llei de consultes que la farà possible i legal. La facultat de convocar un Ple extraordinari correspon a l’alcalde, que ho pot fer unilateralment amb 2 dies hàbils d’antelació. També ho poden demanar una quarta part dels regidors del consistori, però en aquest cas l’alcalde té un termini de 15 dies per a convocar-lo.
 
Mollerussa ha fixat el Ple extraordinari el proper dilluns, dia 22, a les 20.00 hores, amb un únic punt de l'ordre del dia que és el de suport del món local a la convocatòria de la consulta del 9-N.


Comentaris

envia el comentari