Catalunya Diari

Mollerussa acull la primera Drone Party

Mollerussa acull la primera Drone Party| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 

Fira de Mollerussa i l’Associació Mollerussa Lan Party han presentat aquest dimecres la 8a edició de la Mollerussa Lan Party amb moltes novetats, que constaten la bona salut d’aquesta trobada d’aficionats a les noves tecnologies. El certamen se celebrarà del 5 al 8 de novembre i presenta com a principal atractiu la I Mollerussa Drone Party, una iniciativa pionera que uneix un sector en alça com és el dels drones a una proposta consolidada com és la Party de la capital del Pla d’Urgell, el primer saló d’aquest tipus de Catalunya amb 525 inscrits en la passada convocatòria, i que esdevé un públic molt receptiu al món dels drones.

La I Mollerussa Drone Party comptarà amb un circuit amb una pista de vol indoor de 6.600 metres cúbics, que ocuparà el Pavelló Verd, així com amb una zona de Boxes per als droners, oberta als visitants del saló i on es portaran a terme diferents tallers sobre la construcció o el muntatge d’aquests aparells, i botigues del sector. L’organització d’aquesta proposta ha comptat amb la col·laboració d’Aerovisuals joanlesan.com i DDC (dronesdecarreras.com). De moment s’han inscrit ja per participar-hi una vintena de pilots de drones de carreres que portaran a terme diferents curses i demostracions.
 
El president de Fira de Mollerussa i alcalde de la ciutat, Marc Solsona; el director de l’ens firal, Poldo Segarra, i Eduard Roca, membre de l’Associació Mollerussa Lan Party, han presentat aquest dimecres el contingut del Saló, que sextuplicarà enguany la velocitat en la connexió a Internet gràcies a la instal·lació aquest 2015 de la fibra òptica a la capital del Pla d’Urgell, segons ha explicat l’alcalde, qui ha afegit que es passarà dels 250 Mb de l’any passat als 1,5 Gb a la convocatòria d’enguany.
 
D’altra banda, Segarra ha explicat que la Trobada continua el seu creixement sostingut tant en instal·lacions amb la inversió en material que permetrà augmentar el nombre de participants, així com en l’oferta de l’esdeveniment, amb una nova zona on es localitzaran fins a quatre empreses dedicades a la impressió i sistema d’escàner en 3D; o l’obertura al públic visitant amb la proposta de diferents tallers com un del videojoc de construcció Minecraft que es desenvoluparà a l’Estadium de la firma Future Tournament, que tornarà a ser present un any més, o la presència fins i tot d’una empresa de joies amb elements party.
 
Més diners en premis
Altra de les novetats d’aquesta edició és l’augment de l’import dels premis en metàl·lic, xifra que pujarà als 5.500 euros i a la qual cal afegir el material que es reparteix. Segons han explicat els organitzadors, s’han creat dos nous premis per a les millors jugades de League of Legends (loL) i de Counter Strike (CS:GO) i que pretenen ser un atractiu que aporti més espectacularitat. 
 
Per la seva banda, Eduard Roca, membre de l’Associació Lan Party, ha donat un cop més les gràcies al paraigua de Fira de Mollerussa i l’Ajuntament en l’organització de l’esdeveniment que l’associació va engegar, col·lectiu que ha anat creixent i que compta ara amb més de 20 socis. Roca va destacar la importància que suposa per a la promoció de la party de Mollerussa, la presència enguany del que s’anomena casters, comentaristes reconeguts que retransmetran via streaming per internet les finals del campionat del videojoc loL. Aquesta retransmissió serà possible gràcies a la col·laboració de la Liga de Videojuegos Profesional (VLP).
 
El creixement de la MLP ha estat continu en els darrers anys, esdevenint una cita per al sector. Durant el cap de setmana es portaran a terme diferents tallers i conferències com són Introducció al món dels DJ, pel centre La Salle i que es desenvoluparà el divendres a les 10:30 del matí; Introducció a la vida professional de LOL, divendres a les 7 de la tarda; Taller de preparació i llançament d’un globus a l’estratosfera, dissabte a les 10:30 del matí, i Taller d’animació 2D, 3D i programació de videojocs, per part del centre Les Heures, el dissabte a les 12:45 hores.
 
La Mollerussa Lan Party acollirà també dissabte al matí el llançament d’un globus d’heli a l’estratosfera amb els logos en 3D de la MLP i de Fira de Mollerussa, acte que anirà a càrrec de l’enginyer Fernando Ortuño, qui ja té experiència en aquests tipus de llançaments. L’enviament constarà també d’una càmera per gravar el viatge i un sistema gps per a la seva localització de tornada.


Comentaris

envia el comentari