Catalunya Diari

Mollerussa acull la sortida i arribada de la sisena Catigat que espera reunir mig miler de ciclistes

Mollerussa acull la sortida i arribada de la sisena Catigat que espera reunir mig miler de ciclistes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 En aquest sentit, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s’ha mostrat satisfet que la capital en pugui acollir la sortida i arribada precisament enguany que la comarca celebra el 25è aniversari de la seva creació. Per la seva part, Rafel Panadés, en representació del Consell Comarcal, ha destacat la importància d’aquesta cursa, "que ja està plenament consolidada i que ajuda a vendre comarca i a promocionar el turisme".
 
La pedalada, organitzada per una desena d’entitats i clubs de diferents localitats de la comarca, presenta com a novetats d’enguany l’organització d’un tercer recorregut de 65 quilòmetres que completarà el de 100 i el de 45 que tradicionalment tenia la Catigat, segons ha indicat Masses, qui també ha afirmat que tots tres recorreguts passen per l’Estany d’Ivars i que a banda també es busca que els participants puguin fer "petits descobriments a la comarca" amb la incorporació de zones noves en els itineraris dissenyats com és el cas enguany del barranc de Linyola o una zona de Miralcamp.
 
Masses ha indicat que les inscripcions per participar a la Catigat  ja es poden fer online fins el 25 d’abril i que enguany s’ha incrementat el límit de participants dels 400 de l’any passat a 500. La sortida serà a partir de les 08.00 hores del Pavelló Firal de Mollerussa, municipi on es farà una volta d’honor de 3 quilòmetres pel centre de la ciutat, i l’arribada es tancarà a les 14.00 hores al mateix punt. A més hi haurà avituallaments cada 25 quilòmetres i un punt de pas entre Bellvís i el Poal perquè tothom pugui entrar a temps faci el recorregut que faci. Masses també ha dit que es tracta d’una cursa no competitiva, per la qual cosa enguany s’han eliminat els premis que es van donar l’any passat als tres primers arribats, tot i que es faran reconeixements als ciclistes més gran i més jove, al que arribi l’últim o al club que tingui més inscrits. 
 
Pel que fa a les característiques de la cursa, Masses ha indicat que 40 quilòmetres dels 100 que té el recorregut més llarg de la Catigat es fan per camí asfaltat i que té un desnivell acumulat de només mil metres, cosa que fa que el requeriment físic sigui important perquè el fet gairebé tot el recorregut sigui en pla "la converteix en una cursa molt tècnica en la que t’has de saber dosificar”" 
 
Ruta del Clot del Dimoni
Masses també ha aprofitat la presentació de la Catigat per explicar el projecte de creació d’una ruta turística, que tenen previst posar en marxa a la tardor sota el nom de la 'Ruta del Clot del Dimoni'. L’objectiu d’aquesta ruta, que tindrà al voltant de 120 quilòmetres, és contribuir a impulsar el sector turístic de la comarca amb un element més que ajudi també a donar a conèixer el Pla d’Urgell. En aquest sentit, Masses ha dit que la ruta es podrà fer, a banda de a peu o en bicicleta, també a cavall. 


Comentaris

envia el comentari