Catalunya Diari

Mollerussa adjudica 16 pisos de protecció oficial

Mollerussa adjudica 16 pisos de protecció oficial| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 N’hi ha 15 de tres dormitoris i un de dos dormitoris adaptat per a persones amb mobilitat reduida. La superfície oscil·la entre els 64,34 i els 77,79 metres quadrats i tots tenen una plaça d’aparcament vinculada. El preu mensual del lloguer va de 244,99 a 287,84 euros, més despeses de comunitat i IBI. Les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
L'adjudicació dels pissos s'ha fet a través d’un sorteig que ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Mollerussa entre els 48 sol·licitants admesos i que ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, i del regidor de l’àrea, Josep Lavin. Solsona ha explicat als assistents que amb aquest sorteig es tanca un procés que ja va començar fa mesos i que ha permès a un col·lectiu de persones l’accés a un habitatge nou en unes condicions més avantatjoses que en el mercat. 
 
D’altra banda, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya preveu fer una segona acció de cara a l’any vinent per tal d’adjudicar els 28 pisos restants d’aquesta edificació. En aquest cas es tracta d’habitatges d’una sola habitació, alguns dels quals tenen pàrquing. En un principi, aquests pisos estaven destinats únicament a la població de menys de 35 anys però les condicions actuals del mercat també han fet variar l’oferta que ara s’ampliarà a altres col·lecttius. En aquest cas, es reservaran 20 habitatges per menors de 35 anys, 4 per persones més grans de 65 anys i 4 per a famílies monoparentals. Per participar d’aquesta promoció caldrà estar apuntat al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial abans de l’adjudicació. 
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
Les normes que regeixen aquestes accions ofereixen noves condicions d’accés, ja que formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat i que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents: 
 
- Reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra.
 
- Rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure.
 
- Règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.


Comentaris

envia el comentari