Catalunya Diari

Mollerussa construirà la nova estació d'autobusos al 2014

Mollerussa construirà la nova estació d'autobusos al 2014| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 Solsona ha explicat que ara el que cal és que la Generalitat i l’Ajuntament puguin arribar a un acord amb ADIF per obtenir la titularitat dels terrenys on s’ha d’ubicar ja que són de l’ens ferroviari. Així mateix, ha dit que tot seguit caldrà que el projecte tingui la consignació pressupostària necessària i fixar el calendari d’execució de les obres.
 
El projecte recull que la nova estació, que està pressupostada en 2.453.835 euros i comptarà amb una superfície de 3.432 metres quadrats, tingui una andana amb capacitat per estacionar 5 autobusos en bateria. Aquesta andana estarà protegida amb una marquesina de 475 metres quadrats que també donarà cobertura a l’edifici de serveis que s’hi construirà en planta baixa i que albergarà en 95 metres quadrats la venda de tiquets, els lavabos públics, un espai de serveis i la zona d’espera per als usuaris. Així mateix, a l’andana principal també s’hi preveu una zona d’estacionament per a 3 taxis.
 
La principal característica del projecte és, però, la construcció d’un pas inferior per a vianants que ha d’unir el carrer Prat de la Riba (just al davant del restaurant Jardí) amb l’estació, que s’ha d’ubicar a l’altra banda de les vies del tren. Aquest pas, per a l’accés del qual s’han previst rampes i també un ascensor, connectarà de manera subterrània les dues andanes i requerirà una solució urbanística que s’adapti a les característiques de la zona, segons ha afegit Solsona, el qual s’ha mostrat molt satisfet per la decisió de la Generalitat ja que "si no s’hagués volgut construir ja no s’hauria aprovat el projecte", ha precisat. 


Comentaris

envia el comentari