Catalunya Diari

Mollerussa es fixa com a objectiu d’enguany reduir el mig milió d’euros anuals en factura de llum

Mollerussa es fixa com a objectiu d’enguany reduir el mig milió d’euros anuals en factura de llum| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa (Arxiu)

 Una d’aquestes accions és la millora tecnològica de l’enllumenat públic del sector del casc antic amb equipaments amb sistema LED, actuació valorada en 50.029 euros i que ha estat inclosa en la proposta d’actuacions que s’han demanat que entrin en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2013-2016. Solsona ha indicat en aquest sentit que en aquesta zona de la ciutat l’enllumenat públic encara funciona amb tecnologia antiga, fet que suposa que la despesa en consum energètic sigui massa elevada pel volum de punts de llum instal·lats. Així mateix, una altra de les actuacions que també s’han demanat que entrin al PUOSC és la previsió de destinar un total de 194.507 per cobrir despreses de subministrament d’energia elèctrica de l’enllumenat públic.
 
A banda d’aquestes dues actuacions, també s’han inclòs a la sol·licitud altres projectes valorats en el seu conjunt en 744.125 euros. Es tracta de projectes "que s’han d’acabar fent durant aquesta legislatura ja sigui amb recursos propis o a través del PUOSC", segons han indicat l’alcalde, que ha matisat que la majoria són obres de manteniment o d’inversió a petita escala. Entre aquestes obres destaca l’enderrocament de l’edifici de l’antic bar de les Piscines Municipals per fer aparcament, un projecte valorat en 216.927 euros i que ve motivat per la manca d’aparcament en aquella zona comercial així com també pel fet que l’edifici no reuneix les condicions per donar-hi cap ús. Es tracta d’un solar en el qual es podrien ubicar al voltant d’una seixantena de places en superfície, unes places que, segons l’alcalde, haurien d’entrar en les negociacions que es mantindran amb la concessionària de la zona blava a principis de l’any vinent que és quan s’ha de renovar el contracte. 
 
Altres projectes inclosos en el paquet del PUOSC són legalitzar les instal·lacions de BT i tèrmiques dels equipaments municipals (151.929 euros), l’enjardinament i el drenatge del camí del Palau entre el carrer la Mallola i el carrer Firal (24.426 euros), la rehabilitació d’instal·lacions de la Piscina Coberta (9.406 euros), l’actualització de l’equipament informàtic de les instal·lacions municipals (21.820 euros), la rehabilitació de la sala polivalent de L’Amistat (40.785 euros), la instal·lació d'un ascensor al Casal per a la Gent Gran (26.662 euros) o la instal·lació d’un equip de climatització a l’Oficina Jove (7.634 euros). 


Comentaris

envia el comentari