Catalunya Diari

Mollerussa espera reunir dimecres 300 donants de sang

Mollerussa espera reunir dimecres 300 donants de sang| Redacció - Fotografia: Laura Biela (Arxiu)

 

El Teatre L’Amistat de Mollerussa acollirà aquest dimecres, dia 10 de juny, de 10.00 a 22.00 hores, la cinquena edició de la Marató de Donació de Sang de la localitat. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, compta amb la implicació de l’Ajuntament de la localitat i l’Associació de Donants de Sang del Pla d’Urgell.

Amb l’eslògan 'Donar sang et fa gran, comparteix la teva sang', el municipi espera assolir un nou rècord de donants. En l’anterior Marató, l’any passat, es va aconseguir una participació de 212 donants. Enguany es vol assolir la xifra dels 300.
 
La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen en la iniciativa, organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. A més enguany, a través de l’etiqueta #MSangMollerussa” es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat del Pla de l’Urgell present a Twitter i Facebook.
 
La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia es necessiten 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.
 
Programa d'activitats
- 10.00 hores: Acte d'inauguració de la Marató.
- De 12.00 a 13.00 hores: Ballada de sardanes (Agrupació de Sardanistes).
- Durant tot el dia: Espai infantil (Associació de Donants del Pla d'Urgell).
- Durant la tarda: Berenar per a tots els donants (Forn de pa Guiu, Xarcuteria Porté, Carnisseria Morera, Cansaladeria Cal Jordi).
 
Serveis: 
Refrigeri espacial (Pastisseria Mª Angels, Pastisseria Sant Isidori, Pastisseria Tricas).
- Ampli desplegament de mitjans
- 12 hores ininterrompudes
- Marcador electrònic (temps i número de de donants).
- Música ambient.


Comentaris

envia el comentari