Catalunya Diari

Mollerussa honora al seu patró Sant Isidori amb una setmana d’activitats culturals del 22 al 27 d’abril

Mollerussa honora al seu patró Sant Isidori amb una setmana d’activitats culturals del 22 al 27 d’abril| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa (Arxiu)

 Els actes seguiran dimecres amb la presentació del llibre 'L’enigma Parrot', de Felip Gallart i Vicent Lladonosa, un acte en el que intervindrà l’alcalde Marc Solsona; l’editor, Lluís Pagès; l’historiador Esteve Mestre i els autors, els quals donaran a conèixer les seves investigacions sobre Lo Parrot, sobrenom del veí de Mollerussa, Jaume Banqué, que fou alcalde, sometent en cap i també, segons la llegenda, bandoler. Solsona ha explicat que aquest llibre desmunta alguns del mites que envolten aquesta figura de la vida local de mitjans del segle XIX en base a una recerca històrica feta amb rigor. 
 
La gent gran tornarà a ser la protagonista de dijous amb la celebració d’un dinar al Pavelló Poliesportiu. Les persones que hi vulguin participar, que es poden apuntar fins el dia 22 al Casal per a la Gent Gran, hauran de fer una aportació de 8 euros. L’acte comptarà amb el lliurament de guardons als deu avis i àvies que enguany celebren els 95 anys. També aquest mateix dia a les 21.00 hores, el Centre Cultural acollirà una conferència organitzada per la Parròquia de Mollerussa.
 
Un dels actes centrals de les Festes de Sant Isidori és el lliurament divendres a les 21.00 hores dels guardons de la 26a edició del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, un acte que serà presentat per l’actriu Mercè Arànega. L’acte, que tindrà lloc a la Sala de Ball de L’Amistat, comptarà també amb la representació de l’obra breu 'Un vol de coloms', de Manuel Molins, a càrrec de Teatre de Butxaca i amb l’acompanyament musical del pianista i compositor, David Pradas. 
 
Mollerussa se sumarà dissabte a la celebració del Dia Internacional de la Dansa amb una exhibició a càrrec de l’Escola de Dansa de Mollerussa a les 18.00 hores al Teatre L’Amistat. També dissabte a les 18.30 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament tindrà lloc l’acte de nomenament de Miquel Polo Silvestre com a Cronista de la ciutat de Mollerussa, una acte que l’alcalde ha qualificat de rellevant perquè es tracta de distingir en vida un personatge important per Mollerussa que amb més 10.000 articles i la publicació de diferents llibres ha contribuït a la història de la ciutat. Tot seguit se celebrarà la missa de Vot de poble en honor al patró a les 20.30 hores amb l’anada en manifestació a la capella del sant i el cant dels Goigs.
 
Les festes acabaran diumenge amb els actes de celebració de la Mare de Déu de Montserrat a les 18.00 hores amb l’ofrena floral i tot seguit a la plaça de l’Ajuntament la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Jovenívola d’Agramunt. El darrer acte programat serà a les 210.00 hores al Teatre L’Amistat on hi haurà el concert de Sant Isidori a càrrec de l’Orfeó Renaixença.


Comentaris

envia el comentari