Catalunya Diari

Mollerussa ja ho té tot a punt per acollir la 19a edició d'Expoclàssic

Mollerussa ja ho té tot a punt per acollir la 19a edició d'Expoclàssic| Text i fotografies: Laura Biela

 Fins al moment, hi han confirmats 46 expositors, "tot i que encara n'hi ha que no han tancat la inscripció", ha explicat Poldo Segarra, director de Fira de Mollerussa, "ja que la major part de les inscripcions es porten a terme una vegada oberta la fira". La majoria dels expositors són de Catalunya: Barcelona (51%), Lleida (16%), Tarragona (5%) i Girona (3%). La resta, un 25%, provenen de la l'estranger (2%), concretament d'Anglaterra, i de la resta de l'Estat (23%): Navarra, Toledo, Màlaga, Alacant, Castelló, València, Osca i Saragossa.
 
Els expositors tindran aquesta 19a edició més serveis destinats a ells: un servei de catèring, així com el fet d'intentar cobrir tot el sector pel que fa l'oferta al visitants, amb expositors d'0assegurances, recanvis, tallers de restauració...
 
Enguany, segons ha explicat l'alcalde de la localitat, Marc Solsona, s'avança una setmana per no coincidir amb els actes programats per la Diada, ni amb altres certamens. L’acte inaugural del Saló es portarà a terme el dissabte a les 18.00 hores a càrrec del representant Territorial de l’Esport a Lleida, Ramon Solsona. 
 
Més monogràfics
La 19a edició d’Expoclàssic obrirà amb una ampliada oferta pel que fa a exposicions de vehicles històrics i clàssics. Així, enguany es passa de tres a quatre pel que fa a aquestes mostres les quals estaran dedicades a motos Vespa, cotxes Citroën, tractors antics i carretilles antigues. Aquests monogràfics estaran distribuïts pels Pavellons Firals de forma que el visitant pugui anar gaudint d’aquestes peces al llarg del seu recorregut pel certamen. 
 
Pel que fa a la mostra de la firma de motocicletes Vespa es comptarà amb una dotzena d’unitats entre les quals hi haurà una 125 N de l’any 1953 o una 150 S del 1961, mentre que l’exposició de cotxes serà sobre la marca Citroën coincidint amb el 75è aniversari del model Stromberg. Entre les peces que es podran veure a la fira estarà un Citroën 5 cv del 1925 o un Citroën 11 del 1955.
 
Una tercera mostra estarà dedicada als tractors antics amb una dotzena de vehicles entre els quals estarà un Güldner – Linde del 1958. Per últim, està previst també el muntatge d’un taller antic i mostra de carretilles Linde dels anys 70 – 80, propietat de Tallers Antoni Miquel. 
 
21a Trobada de Motos Clàssiques el diumenge al matí
D’altra banda, diumenge dia 7 al matí tindrà lloc la 21a Trobada de Motos Clàssiques organitzada amb la col·laboració de l’associació Motos Clàssiques Ponent de Mollerussa. La convocatòria, que acostuma a plegar un centenar de motos, s’iniciarà amb un esmorzar per continuar després amb un recorregut pla per municipis veïns amb parada a Juneda i acabar amb visita a la fira i sorteigs d’obsequis entre els participants. 
 
També està confirmada a la fira la visita de vehicles del Clubs Clàssics Alt Urgell i del Club Clàssics de Bellpuig. 


Comentaris

envia el comentari