Catalunya Diari

Mollerussa ja ho té tot a punt per celebrar el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

Mollerussa ja ho té tot a punt per celebrar el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 

Mollerussa acollirà del 19 al 30 d'abril la 31a edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya. L'edició d'enguany canvia de lloc. Després d'haver celebrat en les darreres set edicions al Pavelló Firal de la capital del Pla d'Urgell, en aquesta ocasió s'instal·larà al Teatre L'Amistat.

Durant 12 dies, els visitants podran gaudir d'una col·lecció de més de 4.500 llibres adreçats a infants i joves d’entre 0 i 15 anys. El Saló obrirà portes aquest proper diumenge, dia 19 d'abril a les 12.00 hores, amb l’actuació del Mag Selvin, ja que enguany té com a fil conductor el món de la màgia i la bruixeria.
 
El certamen, promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Mollerussa, comptarà amb una quinzena d’activitats complementaries bàsicament destinades al públic familiar i en cap de setmana. A banda d’espectacles, hores del conte i màgia, el saló també inclourà la Segona Trobada Pedagògica, que organitza per segon any el departament d’Ensenyament en el marc del saló després de la bona acollida del de l’any passat. També es farà, coincidint amb Sant Jordi la Marató de Lectura en veu alta, que està oberta a tota la ciutadania i que tindrà lloc durant dotze hores ininterrompudament amb la participació d’entitats i particulars. Així mateix, també en el marc del saló tindran lloc les semifinals de les Terres de Lleida del XI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta. 
 
Pel que fa a les exposicions, a banda de la monogràfica 'Abracadabra pota de cabra', que recull els llibres més significatius dedicats a la màgia i la bruixeria presentats en els darrers anys, també hi haurà cinc mostres més. Entre les destacades, figura un homenatge als 20 anys de trajectòria de l’il·lustrador Valentí Gubianes, que és a més l’autor del cartell d’enguany. A més, també es comptarà amb una exposició d'il·lustracions sobre Alícia al País de les Meravelles, coordinada per Ignasi Blanch, i en la que 30 il·lustradors presenten la seva visió d’aquest clàssic que enguany compleix 150 anys de vida. A banda, també hi haurà les exposicions 'Selecció dels millors llibres del 2014' i les 'Novetats editorials', amb la participació de disset segells editorials.
 
El saló a més comptarà també cada dia amb sessions d’hora del conte obertes al públic en general i hi haurà venda de llibres els caps de setmana a càrrec de la Llibreria Dalmases de Mollerussa. El certamen serà utilitzat en horari lectiu pels centres escolars, mentre que la resta d’horari i els caps de setmana estarà obert al públic en general. Els horaris són de dilluns a divendres de 09.00 a 13.00 hores i de 15.00 a 20.00 hores i els dissabtes i diumenges d’10.30 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores.


Comentaris

envia el comentari