Catalunya Diari

La Mollerussa Lan Party comptarà amb un espai expositiu obert al públic i amb firmes comercials

La Mollerussa Lan Party comptarà amb un espai expositiu obert al públic i amb firmes comercials| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Mollerussa Lan Party (MLP) celebrarà el primer cap de setmana d’octubre la seva sisena edició amb la clara voluntat d’obrir aquest certamen al públic en general. Amb aquest objectiu, des de l’organització s’estan ultimant ampliacions i nous continguts per a aquesta trobada com és la creació d’un espai expositiu amb firmes comercials. 

  

Amb la participació de marques com a Future Works, Monster, Mediamarkt, Samsung, Bannana Airsoft, Traxtore o l’associació de videojocs de Mollerussa, Ragnarok; així com amb l’ampliació de la zona de jocs oberta als visitants i un interessant programa de xerrades gratuïtes, les ofertes d’aquesta convocatòria s’incrementen per atreure tot tipus de públic interessat en les noves tecnologies. Així ho ha explicat el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, qui ha presentat aquest espai expositiu com a la "principal novetat" d’enguany i amb el qual es vol "potenciar un espai públic on la gent pugui venir a veure els productes dels expositors i participar de totes les activitats que es desenvolupin a la Lan Party". 

  

 

  

Segarra s’ha referit a la inversió feta el darrers anys en infraestructura, la qual cosa ha comportat un bon posicionament d’aquest certamen dins el calendari de partys de l’Estat espanyol, "aconseguint arribar  a les empreses del sector, les quals s’han interessat per participar a la trobada de Mollerussa", ha afegit.

  

 

  

Per la seva banda, l'alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha parlat de la consolidació de l’esdeveniment i de la importància que té "perquè ens ajuda a diversificar el calendari firal" de Mollerussa. Solsona ha qualificat de "pas endavant" aquest espai expositiu i ha destacat el fet que aquestes empreses hagin triat la party de Mollerussa "per promocionar els seus productes". Així mateix, l’alcalde ha recordat que aquesta convocatòria esdevé avui en dia, i atenent al nombre de participants, la primera de Catalunya i la quarta de l’Estat espanyol. 

  

 

  

Organitzada conjuntament per l’Associació Mollerussa Lan Party i Fira de  Mollerussa, aquesta trobada d’aficionats a les noves tecnologies comptarà a més a més amb més campionats, tornejos i concursos, dotats amb importants premis. De tot això ha parlat l’Eduard Roca, membre de l’Associació Mollerussa Lan Party, col·lectiu del que formen part 18 persones. Pel que fa als concursos hi haurà de modding, vídeo, foto i disseny; mentre que de tornejos es faran de League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Call of Duty 4: Modern Warfare, Fifa 2014, StarCraft 2, Fighting Ultimate Aliance (FUA) i PokerLan. 

  

 

  

Amplien la temàtica de les xerrades 

  

Pel que fa a les conferències s’ha ampliat la temàtica d’aquestes xerrades amb continguts interessants i d’actualitat. En auqest sentit, Roca explica que hi haurà una jornada sobre el bitcoin –moneda nascuda el 2009 amb cotització pròpia-, així com la Impressió 3D amb materials comestibles, la fotografia a la foscor o d’altres com Sila Games, Repara el teu iphone, Raspberry pi o Avantatges i desavantatges del vídeo amb càmara reflex. Aquestes xerrades es portaran a terme divendres i dissabte. 

  

 

  

Una de les novetats d’aquesta sisena edició és també les dates de celebració, ja que la trobada avançarà al dijous la seva obertura, passant la seva durada de tres a quatre dies. Aquesta decisió s’ha pres, segons va explicar Roca, degut a la demanda en aquest sentit presentada a les enquestes pels participants de l’any passat, ja que molts d’ells venen de fora de Catalunya. 

  

 

  

Redistribució dels pavellons

  

D’altra banda, les ampliacions previstes han comportat una redistribució dels Pavellons Firals, destinant el Pavelló Verd a l’habilitació d’un circuit instal·lat per l’empresa Bannana Airsoft i del qual podran gaudir els visitants. La zona d’acampada, que l’any passat estava en aquest pavelló, passa al Pavelló 125è Aniversari, el qual no s’havia fet anar fins ara per la trobada. El més gran, el Pavelló Pla d’Urgell, estarà ocupat, d’una banda, pels inscrits a la party, zona que també es preveu més gran, i per l’altra, per l’àrea d’exposició amb les cases comercials, així com per diferents espais per jugar i competir i la zona de conferències. 

  

 

  

Entre els continguts que es preparen per a la propera 6a Mollerussa Lan Party està també la participació del fotògraf professional i expert operador de gravació amb helicòpters teledirigits coneguts com a drones, Joan Lesan, autor de projectes com un vol dins la Sagrada Família de Barcelona; el cicle de campionats de jocs de lluita que farà l’associació de videojocs de Mollerussa, Ragnarok; o l’Estadium que habilitarà la firma Future Works amb l’esponsorització de Gigabyte, Western digital, Benq, nVidia, Plextor, Ozone i Nox.

Comentaris

envia el comentari