Catalunya Diari

Mollerussa organitza dissabte la quarta marató de sang al Teatre L'Amistat

Mollerussa organitza dissabte la quarta marató de sang al Teatre L'Amistat| Redacció - Fotografia: Laura Biela

superar així les 280 que es van aconseguir l’any passat

Per aquest motiu i sota el lema '+que la meva sang, 300', s’ha volgut fer un especial esforç de difusió a través de les xarxes socials creant l’etiqueta a Twitter d’aquest lema #MésQueLaMevaSang300, així com també amb cartes als joves que han fet 18 anys i a les diferents entitats que formen el teixit associatiu de Mollerussa. En aquest sentit, Solsona ha afirmat que la marató, organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la implicació de l’Ajuntament i l’Associació de Donants del Pla d’Urgell, ha de ser un acte solidari de tota la ciutat.

Per la seva part, el doctor Juan Manuel Sánchez, director territorial del Banc de Sang i Teixits a Lleida, ha fet una crida a la participació "perquè la sang caduca als 45 dies de la donació i això obliga a una continua renovació". Sánchez ha explicat que a hores d’ara la situació no és tant alarmant com altres ocasions ha estat i ha explicat que actualment el Banc de Sang i Teixit disposa a tot Catalunya d’unes 8.000 bosses de sang que, si es tallés l’entrada de nova sang, en una situació de normalitat pel que fa a la demanda permetria tenir reserves per una setmana.

La presidenta de l’Associació de Donants del Pla d’Urgell, Carme Tantull, s’ha sumat també a la crida a la solidaritat de la ciutadania per tal d’aconseguir les 300 donacions. Per aquest motiu, ha explicat que aprofitant la Mostra d’Entitats que es va fer el passat 28 de setembre ja es va lliurar una carta a totes les associacions participants per tal que en fessin difusió entre els seus associats. També ha explicat que s’ha buscat l’implicació de diferents comerços i entitats de la ciutat per tal de col·laborar amb l’activitat que tindrà una durada de 12 hores ininterrompudes. A banda d’un espai infantil per acollir els més menuts mentre els adults donen sang, també hi haurà una ballada de sardanes a les 12.30 hores a la plaça del davant del teatre i durant la tarda un berenar especial per a tots els donants.


Comentaris

envia el comentari