Catalunya Diari

Mollerussa posa en marxa el primer espai caní de la ciutat

Mollerussa posa en marxa el primer espai caní de la ciutat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 

Mollerussa ha posat en marxa aquest dilluns el primer espai caní de la ciutat, obert les 24 hores del diari. El nou recinte compta amb mobiliari bàsic com bancs; papereres, perquè els propietaris puguin dipositar els excrements de les seves mascotes; i una font.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el regidor d’Atenció Externa i Serveis Municipals, Josep Lavin, han donat el tret de sortida a aquest nou servei. Solsona s’ha felicitat de poder posar en funcionament aquest espai caní, ja que és un compromís que va  adquirir el Consistori quan va entrar en vigor l’actual Ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia el mes d’octubre de l’any passat. També ha destacat que l’espai està molt ben integrat, ja que està en una zona de pas molt utilitzada com és la banqueta del Canal, a banda d’estar ben condicionat amb els serveis suficients de cara a la seva utilització per a les mascotes. 
 
En aquest espai s’hi han instal·lat dos grans punts de llum de manera que els propietaris puguin, també, portar les seves mascotes al vespre o a primera hora del dia. Per altra banda, l’Ajuntament farà la neteja i desinfecció de tot l’espai un cop al mes per tal que tot estigui en bon estat sanitàriament i a la vegada no hi proliferin els insectes. 
 
El solar on està ubicada la zona d’esbarjo té una superfície de 800 metres quadrats, situat al carrer de Belianes, 20-22, en la zona de la caserna dels Mossos d’Esquadra, en direcció al Salt del Durant. El terreny és de propietat privada i ha estat cedit temporalment a l’Ajuntament, que com a contraprestació abonarà al propietari els impostos equivalents a la taxa de clavegueram i a l’IBI, tal com es fa amb altres propietaris que han cedit els seus terrenys per tal d’habilitar-los com a zona d’aparcaments. 
 
L’espai té delimitada la zona amb una tanca a tot el perímetre. Així mateix l’Ajuntament hi ha instal·lat un panell informatiu amb les normes d’ús dels espai, en el qual es recorda l’obligació d’identificar l’animal, censar-lo i portar a terme els controls sanitaris reglamentaris. No obstant, l’alcalde ha comentat, com ja ha dit en altres ocasions, que la majoria de propietaris d’animals de companyia tenen un excel·lent comportament tant respecte a la seva pròpia mascota com respecte a la neteja i comportament dels seus gossos quan surten de passeig per la ciutat. 
 
Finalment Solsona ha assenyalat que si el resultat de l’espai caní és l’òptim, “això permetrà a l’Ajuntament tirar endavant un segon espai que es preveu de fer-lo en una altra part de la ciutat per tal d’equilibrar els diferents circuits de passeig dels ciutadans”. 
 
Cal recordar que l’Ajuntament té donats d’alta al registre municipal un total de 503 gossos, dels quals 31 tenen la qualificació de perillosos. Aquesta àrea permetrà que els gossos vagin sense corretja i puguin gaudir d’una zona còmoda i segura per als animals.


Comentaris

envia el comentari