Catalunya Diari

Mollerussa pot destinar 400.000 euros per inversió al 2015 fruit de la rebaixa en amortitzacions bancàries

Mollerussa pot destinar 400.000 euros per inversió al 2015 fruit de la rebaixa en amortitzacions bancàries| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 

L’Ajuntament de Mollerussa portarà al Ple ordinari d’aquest dijous l’aprovació del pressupost per l’any vinent, que està fixat en 11.784.072 euros i inclou una partida de 400.000 destinada a inversions, que dobla la prevista l’any anterior, segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha afegit que “al 2015 es podrà visualitzar la inversió, no en obra gran, sinó en el detall de qualitat”. 

D’aquesta manera, ho ha exemplificat en la previsió d’habilitar una pista d’atletisme, que està previst ubicar al Parc de la Serra, i per a la qual s’ha destinant 50.000 euros; en la dotació de 12.000 euros per la construcció d’un nou parc per a practicar l’skateboard o bé en els 66.700 euros per a l’arranjament de carrers del municipi. La partida també contempla la previsió de comprar instruments musicals i tres desfibrila·ladors, entre altres conceptes, com l’adquisició de mobiliari urbà per tal de renovar els parcs infantils de la ciutat, maquinària per a les piscines descobertes o canviar la caldera de l’escola Siloé. 
 
Així mateix, també es destina 73.000 euros en concepte d’adquisició de patrimoni, dels quals 48.000 són per fer front al darrer pagament corresponent al pis que l’Ajuntament va adquirir a l’edifici consistorial i la resta són una reserva de capital en previsió de tancar una operació en la que s’està treballant, segons ha indicat Solsona, el qual ha recordat la possibilitat de dotar 400.00 euros en inversió pel fet que l’amortització de 1,9 milions a la que s’ha hagut de fer front enguany es reduirà a 1,4 milions l’any vinent. 
 
Pel que fa als temes econòmics, a més a més de l’aprovació del pressupost del 2015 també es debatrà l’ampliació en 120 mensualitats del reintegrament dels diners que l’Ajuntament va cobrar de més a les anualitats 2008 i 2009 en concepte de participació dels ingressos de l’Estat, segons ha explicat Solsona. Això permetrà, segons ha afegit, alliberar al voltant de 50.000 euros l’any vinent per tal de pagar a proveïdors. Aquesta xifra es veurà incrementada amb al voltant de 68.000 euros més procedents de l’estalvi en interessos dels crèdits ICO que es van contractar per pagar proveïdors i que, pel fet que el deute de l’Ajuntament se situï per sota del 110%, és possible renovar en condicions més avantatjoses de mercat lliure.
 
Un altre dels punts econòmics del Ple serà la modificació del pressupost en 30.641 euros per tal de reajustar les partides a final d’any sent la partida més elevada els 6.141 euros que es destinen a la promoció econòmica de la ciutat. A més a més, també es donarà compte tal i com es fa cada trimestre, de l’estat d’execució del pressupost i del seguiment del Pla d’Ajust, entre altres punts. 
 
A licitació, la concessió de la zona blava
A banda d’aquest punt, el Ple debatrà també la licitació de la nova concessió de la zona blava del municipi que gestionarà un total de 439 places, de les quals 98 són de nova creació tot i que se’n deixaran sense efecte 50 de l’avinguda de la Generalitat i de la plaça de l’Estació, segons ha explicat l’alcalde, el qual ha xifrat en 388 les places que efectivament estaran actives. Pel que fa a les places que es posaran en funcionament per primera vegada, 23 corresponen a l’aparcament que està previst ubicar al carrer Llorenç Vilaró a la parcel·la que quedarà un cop s’hagi enderrocat l’antic bar de les piscines i la resta es divideixen entre la prolongació del carrer de Ferrer i Busquets i la incorporació dels carrers de Santa Joaquima de Vedruna, Verge de Montserrat i Onze de Setembre, tots ells al centre urbà en zona comercial.  En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que la revisió de la concessió forma part de la política d’aparcaments que ha dut el consistori en els darrers anys i que ha permès dotar de 486 places gratuïtes (184 han estat en aquest mandat,)  en solars prop del centre fruit dels convenis als que s’ha arribat amb els propietaris a canvi de l’IBI.
 
La nova concessió, que tindrà una durada de 10 anys, haurà de fer-se càrrec de les obres d’enderroc de l’antic bar de les piscines per tal d’habilitar la zona com a aparcament, unes obres pressupostades en 216.927 euros, i a més haurà d’adequar les zones d’ampliació de la concessió, segons ha indicat Solsona.
 
A banda, entre altres temes, també passaran pel Ple diferents modificacions puntuals del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ja van ser aprovades inicialment en Ple i de les que ara es farà l’aprovació provisional per donar-los hi tràmit.


Comentaris

envia el comentari