Catalunya Diari

Mollerussa prepara la 143a Fira Sant Josep amb "moltes ganes i optimisme"

Mollerussa prepara la 143a Fira Sant Josep amb "moltes ganes i optimisme"| Redacció - Fotografia: Fira de Mollerussa

Mollerussa prepara la 143 Fira de Sant Josep amb "moltes ganes i optimisme”, segons ha avançat l'alcalde de la localitat, Marc Solsona, qui ha augurat “un bon any firal” malgrat l’actualitat de “l’entorn sectorial amb una certa complexitat”, en referència al 2015 com el primer any que hi ha descens de la renda agrària, el primer any d’aplicació de la PAC o els primers efectes del veto rus.

L'encarregat d'inaugurar la fira, que es celebrarà del 19 al 22 de març, serà el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, qui estarà acompanyat de Solsona i del director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra. El programa d’actes d’enguany inclou també la inauguració del Saló de l’Automòbil el mateix dijous dia 19 al matí a càrrec del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré. Pel que fa a la Nit del Expositor, sopar que aplega de l’ordre de les 500 persones, estarà presidida pel secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana; mentre que el Dia de la Comarca, dissabte dia 21, comptarà amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la cloenda del certamen, diumenge 22 de març, anirà a càrrec del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

Solsona s'ha mostrat confiat durant l'acte de presentació en què la capital del Pla d’Urgell tornarà a ser aquests dies el punt de referència del sector agroalimentari, ramader i agroindustrial de Lleida, Catalunya i a nivell també de l’Estat espanyol. L'alcalde de Mollerussa ha fet referència a la diferenciació que aporten les Jornades Tècniques al certamen, amb un enfoc més demostratiu, i la Borsa Interpirinenca de Cereals, la qual arriba a la seva 14a edició. En aquest sentit, s’ha manifestat també el director de l’ens firal, qui ha destacat el canvi de filosofia dels darrers anys i que té com a objectiu la transició d’una fira expositiva cap a un certamen que combini l’exposició i la demostració. En aquesta línia, enguany s’han organitzat fins a quatre jornades de demostració les qual s’afegeixen a l’àmplia oferta de sessions formatives i d’altres activitats que es proposen en el marc de la Fira. La primera d’aquestes jornades es farà aquest dijous dia 12, a la Cooperativa d’Ivars d’Urgell i després demostració de camp, i porta per títol 'Jornada Demostrativa d’Equips d’Aplicació de Fitosanitaris per a Conreus Extensiu i Estacions ITEAF'. Pel que fa a la Borsa de Cereals, el director ha destacat l’elevat nombre d’inscripcions així com la seva procedència: França, Suïssa, Portugal, Ucraïna, Rússia i, per primer cop, dels Estats Units.

La fira manté el nombre d'expositors
El director de Fira de Mollerussa ha fet públiques les xifres d’aquesta edició, a la qual es manté la participació respecte de l’any passat, amb una ocupació del 100% del Recinte Firal amb 25.000 metres quadrats de superfície neta ocupada, i 280 expositors directes, els quals corresponen al Pavellons Firals (139), al Saló de l’Automòbil (22) i al Recinte Exterior (119), on també hi haurà el Saló del Tractor. Pel que fa a la procedència de les firmes participants, el 88% són de Catalunya, un 10% de la resta de l’Estat espanyol i un 2% d’estrangers.

Segarra s’ha referit també a la millora de serveis tant a expositors com a visitants, amb la disponibilitat de servei wifi per als expositors a tot el Recinte Firal, la instal·lació d’un nou sistema de control d’aforament als Pavellons Firals, l’oferta de més places d’aparcament o la dotació de més efectius i punts de control pel que fa a seguretat de l’espai firal.

Novetats al Saló de l’Automòbil
El Saló de l’Automòbil, nascut als anys 80 i ubicat al Recinte de les Piscines, esdevé any rere any una fira pròpiament dita, havent adquirit a les darreres edicions més protagonisme. Així, aquest és el segon any que compta amb un cartell promocional propi i ja és tradicional el sorteig d’un premi de 6.000 euros entre els compradors d’un cotxe en el marc de la fira. Com a novetats, aquest saló comptarà enguany amb l’ampliació de l’espai de proves de vehicles així amb una zona de demostració de vehicles habilitada per una de les firmes participants.

L’espai 'Aliments, Territori i Tu', que posen en marxa la Diputació de Lleida i l’ens firal, la renovació del Conveni amb Andorra la Vella i que té com a objectiu l’intercanvi d’estands promocionals o el Concurs d’empreses start-up, convocatòria que ha quedat deserta en aquesta edició, són altres dels temes destacats pel director en la seva intervenció durant la presentació.

Segarra ha recordat així mateix el desafiament constant per la innovació i demostració tecnològica des de l’ens firal i en aquest sentit ha parlat de la convocatòria un any més del Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials amb el patrocini del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, Demarcació de Lleida; del Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Lleida, i de Fira de Mollerussa; així com el Concurs de Disseny i Estètica a la Fira de Sant Josep, amb la col·laboració del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida.

D’altra banda, el dia 19 a la tarda està prevista també la celebració del 'Seminari Informatiu Missió Agritech 2015 (Israel)', una missió comercial que es presentarà a la Fira de Sant Josep i que té com a objectiu que expositors de Mollerussa dissenyadors o productors de maquinària agrícola puguin anar a la fira Agritech de Israel, certamen reconegut a nivell mundial com un dels més importants per innovació tecnològica del sector.


Comentaris

envia el comentari