Catalunya Diari

Mollerussa promociona artistes locals exposant la seva obra en aparadors de les Galeries Sant Jordi

Mollerussa promociona artistes locals exposant la seva obra en aparadors de les Galeries Sant Jordi| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 El artistes que participen en aquesta iniciativa són Ramon Gabernet i Cristina Font, amb una mostra del seu treball pictòric, i Amanda Tirado amb diferents fotografies. Part de la seva obra es podrà veure fins a finals de setembre en aquest espai comercial, que comunica el carrer Santa Cristina amb el carrer Onze de Setembre, un espai que des de l’Ajuntament es vol revitalitzar. 
 
A banda d’aquest tres aparadors, el projecte 'Espais en evolució' ja ha vestits cinc aparadors més: un al carrer de Jacint Verdaguer sota el lema 'Compra a Mollerussa', dos al carrer de Ferran Puig amb els cartells de diferents activitats que organitza l’Ajuntament, un al carrer de Ferrer i Busquets amb una mostra de les diferents publicacions que ha promogut el consistori i un cinquè al carrer Onze de Setembre amb activitats que organitza Fira de Mollerussa. Així mateix, s’està treballant amb tres locals més als carrers de Jacint Verdaguer, de Crist Rei i d’Arbeca, que està previst obrir en breu. 
 
Per tal d’impulsar el projecte, l’Ajuntament ha signat diferents convenis amb els propietaris dels locals per tal de poder utilitzar-los temporalment amb el doble objectiu de reactivar-los per al comerç amb la promoció de Mollerussa i de les activitats que es fan al municipi. La durada del conveni és, en principi, per un un any amb el compromís que, tan bon punt el lloguin o el venguin, es deixa lliure. D’aquesta manera els propietaris dels locals buits revitalitzen espais immobilitzats, els donen vida, en milloren la imatge i així augmenten les possibilitats que el local entri en el mercat del lloguer o de la compra. 
 
Per la seva part, l’Ajuntament es fa càrrec de les adequacions del local i de les despeses d’alta que ocasioni el subministrament dels serveis existents, per exemple la llum, si és el cas. A banda, el propietari té la contraprestació de l’abonament de com a màxim l’equivalent al 50% de l’IBI, de la taxa de serveis de clavegueram i la taxa de serveis de recollida d’escombraries. Per dur a terme les actuacions de neteja i adequació dels locals s’ha contractat una brigada de cinc persones durant un període de sis mesos (de juliol a desembre) finançades a través del projecte, treball als barris 2013 del SOC, així també s’aconsegueix la formació laboral d’aquestes persones a banda de donar-los experiència en l’adequació i manteniment d’aquests espais buits.  


Comentaris

envia el comentari