Catalunya Diari

Mollerussa rebaixarà la taxa per obertura d'establiments entre 84 i 1.065 euros

Mollerussa rebaixarà la taxa per obertura d'establiments entre 84 i 1.065 euros| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 Aquesta modificació, que permet a l’Ajuntament una actualització en els paràmetres a utilitzar, servirà per "tenir una base de càlcul més real", segons ha explicat l’alcalde Marc Solsona, de manera que "no competim amb inferioritat de condicionsÇ" a l’hora de poder donar permisos d’obertura d’establiments. En aquest sentit, ha afegit: "Aquesta modificació estipula també que l’import màxim aplicable en aquestes tarifes no podrà excedir mai dels 3.000 euros".
 
La nova taxa també contempla que s’aplicarà una bonificació del 50% en els supòsits d’ampliació de l’activitat, que el titular sigui també titular d’una llicència vigent per la mateixa activitat sobre un local diferent dins del municipi, per aquelles activitats autoritzades amb caràcter temporal i que el seu termini sigui com a màxim de 6 mesos i, com a últim supòsit, que es tracti d’una variació subjectiva de l’obligat tributari. 
 
El Ple també servirà per donar compte de l’estat d’execució del pressupost del 2012 amb unes dades que fan preveure que per segon exercici consecutiu es pugui tancar l’any amb una liquidació positiva, segons ha explicat Solsona. En aquest sentit, ha dit que pel que fa a l’execució del pressupost de despeses el consistori té un total d’obligacions reconegudes netes de 13.948.831 euros de les quals n’ha pagat ja un 91%. Pel que fa a l’execució del pressupost d’ingressos, s’han recaptat 15.171.271 euros, xifra que suposa que ja s’ha cobrat el 88% de les previsions d’ingressos que eren de 16.602.227 euros. Tot i amb això, Solsona ha explicat que si es cobrés el total dels 17.052.306 euros que tenen comptabilitats com a drets reconeguts nets, els ingressos superarien les previsions. 
 
L’Ajuntament també revisarà en Ple altres ordenances fiscals com la que s’estableix un major fraccionant en les tarifes establertes per a la utilització de diferents espais públics com el Centre Cultural o l’establiment de tarifes per la utilització de les sales noves de L’Amistat, que encara no estaven fixades. Així mateix, també modificarà l’ordenança fiscal referida a la instal·lació de parades o atraccions per a la Fira de Sant Josep en la quals s’estableix, a banda dels metres lineals, un màxim d’ocupació respecte a la fondària. Així mateix, també es debatrà la modificació de reglament del servei de subministrament d’aigua potable, que datava del 1992, amb l’objecte de polir desajustos existents amb l’ordenança i també regular les despeses ocasionades en els supòsits de fuites d’aigua potable.
 
Altres punts de l’ordre del dia seran l’acceptació dels traspàs de titularitat de la carretera de Torregrossa i la presa de possessió de la nova regidora de Plataforma per Catalunya, Teresa Niubó, que entra ens substitució de Mari Carme Sabater. Així mateix, es debatrà la moció conjunta presentada per CiU i ERC per donar suport a la declaració de sobirania del Parlament.


Comentaris

envia el comentari