Catalunya Diari

Mollerussa registra un descens del 28% de les denúncies per estacionar malament en zona blava

Mollerussa registra un descens del 28% de les denúncies per estacionar malament en zona blava| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 


La Policia local de Mollerussa ha registrat un descens del 28% de les denúncies imposades per estacionament incorrecte en zona blava. Així, les denúncies per infringir l’ordenança municipal en aquesta matèria han passat de ser 2.931 l’any 2014 a 2.102 l’any passat. Cal destacar en aquest sentit, la important reducció registrada en els darrers 5 anys ja que al 2010 van ser 7.059 les denúncies imposades, la qual cosa posa de manifest una reducció del 70% en 5 anys.Aquesta és una de les dades que recull la memòria d’activitat de la Policia local de Mollerussa, que també ha constatat una baixada del 12% de les denúncies per infraccions en les ordenances de trànsit ja que s’ha passat de 1.048 al 2014 a les 920 de l’any passat. En aquest sentit, la majoria són per no obeir la senyalització vertical de parada i estacionament (277) seguides de les relatives a estacionar o aturar-se en zona de càrrega i descàrrega (80).
 
Pel que fa a l’actuació de la Policia Local en matèria de trànsit, durant l’any passat va intervenir de forma directa en 187 accidents mentre que l’any anterior ho va fer en 164, sent les distraccions dels conductors les principals causants. Tot i que la majoria dels accidents han estat sense ferits, en 28 hi ha hagut víctimes, dues d’elles mortals.
 
Quant a la tasca com a policia judicial, durant l’any passat es va registrar un increment del 47% del nombre d’atestats que es van fer per la instrucció de delictes i faltes, els quals van passar de 34 a 51. Pel que fa al nombre de detinguts, es va registrar un lleu descens ja que de 14 van passar a 11.
 
Quan a la tasca com a policia administrativa, cal assenyalar que durant l’any passat es van aixecar actes per 95 infraccions, la majoria (62) per incomplir l’Ordenança de policia i bon govern, seguides de la immobilització de vehicles (23).
 
L’alcalde de la localitat, Marc Solsona, ha comentat que "la Policia local va realitzar l’any 2015 un total de 4.378 serveis, és a dir, un 10% més que al 2014, en què van ser de 3.973. Per tant, apostem per aquesta policia més de proximitat per resoldre problemes dels veïns com a referent per fer les denúncies tant de la via pública com en l’àmbit domèstic". D’aquests serveis, 1.652 van ser actuacions per seguretat, ordre públic i fluïdesa viària, 1.713 de seguretat ciutadana i 768 assistencials i d’auxili, essent aquesta data una de les més importants ha senyalat l’alcalde.
 
Solsona també ha afegit que a Mollerussa, al tenir Policia local, els correspon totes les competències de seguretat ciutadana tot i tenir la caserna de Mossos d’Esquadra i, en aquest sentit, els Mossos d’Esquadra només poden fer tasques de suport. 


Comentaris

envia el comentari