Catalunya Diari

Mollerussa rehabilitarà l’antic escorxador per acollir un Banc d’Aliments amb producte fresc

Mollerussa rehabilitarà l’antic escorxador per acollir un Banc d’Aliments amb producte fresc| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 

L’Ajuntament de Mollerussa ha tret a licitació el projecte de rehabilitació de l’antic escorxador, ubicat a la carretera de Torregrossa, per tal que pugui acollir un Banc d’Aliments que esdevingui una eina per millorar la salut dels col·lectius més vulnerables de la ciutat i evitar també el malbaratament de productes alimentaris frescos, segons ha explicat aquest dilluns l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Benestar Social, Josep Lavín. 

L’objectiu d’aquesta nova iniciativa, que ara es duu a terme en un magatzem municipal però únicament amb productes de llarga durada, és poder proporcionar també a les persones beneficiàries producte fresc, per la qual cosa cal comptar amb les instal·lacions frigorífiques d’emmagatzematge adequades. Cal dir que a la demarcació de Lleida únicament es compta amb un servei d’aquestes característiques a la capital. 
 
La licitació, que es va aprovar a la Junta de Govern del passat dia 13 de novembre, serà per procediment negociat al que s’ha convidat a participar un total d’11 empreses, la majoria amb seu a Mollerussa, amb un pressupost d’execució per contracte de 240.302 euros i un termini d’execució de quatre mesos. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que l’objectiu és que les obres puguin començar a principis de l’any vinent i estiguin enllestides abans de l’estiu. Solsona també ha indicat que el pressupost total de l’obra es finançarà amb 35.000 euros que es contemplaran en pressupost de l’any vinent de l’Ajuntament però que el projecte ha estat possible gràcies a la subvenció de prop de 200.000 euros per part de la Diputació de Lleida, que es complementarà amb una aportació de la Fundació Obra Social de la Caixa. 
 
La instal·lació que es vol rehabilitar consta de 439 metres quadrats de superfície construïda als que cal donar una distribució adequada per poder desenvolupar el projecte que tindrà un abast comarcal. Així, a la part de l’exterior caldrà construir un magatzem de paletització on es pugui emmagatzemar tots els aliments de llarga durada provinents de la Unió Europea que arriben 3 vegades a l’any, segons ha explicat Lavín, que ha indicat que amb aquest nou equipament es podrà fer el repartiment més sovint i no tant espaiat en el temps. A la part interior, s’habilitarà les diferents sales per tal de poder comptar amb una sala d’atenció i distribució dels aliments, una sala d’elaboració dels lots alimentaris, una cambra de manipulació d’aliments frescos, un magatzem i els espais on s’instal·larà la cambra de congelació i la cambra frigorífica per mantenir el producte fresc al qual es tindrà accés a través de convenis de col·laboració que s’establiran amb els diferents supermercats i comerços alimentaris de la ciutat a través de la fundació Banc d’Aliments de Lleida. 
 
Un cop acabada l’habilitació de l’espai i es posi en marxa el servei, que duran a terme voluntaris, també està previst poder organitzar diferents accions alternatives per tal d’informar als usuaris d’aspectes relacionats amb la salut i l’alimentació i així poder optimitzar millor els productes que ofereix el serveis i gestionar millor la cistella de la compra, segons ha precisat Lavín. 


Comentaris

envia el comentari