Catalunya Diari

Montgai es solidaritza amb el poble de Mali, a l'Àfrica

Montgai es solidaritza amb el poble de Mali, a l'Àfrica| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Montgai (arxiu)

 El projecte, impulsat per SlowAction, la branca solidària de SlowFood Terres de Lleida amb el suport de l’ONGD de Lleida, iniciarà properament aquesta acció a Bendougouba (Malí). L’Ajuntament d’aquesta població també hi col·labora cedint de forma voluntària un espai de 2 hectàrrees per dur-hi a terme les actuacions necessàries. L’objectiu del projecte es centra en reactivar l’activitat laboral i econòmica d’aquesta zona, facilitar una autonomia familiar i promoure una alimentació saludable, proporcionant instruments que facilitin el desenvolupament local d’aquesta regió. El pla de treball per assolir aquests objectius és clar i precís i contempla dur a terme les següents accions:
 
-Promoure noves formes de conreu agro-pastoral.
-Recuperar el patrimoni alimentari de la zona.
-Crear un centre formatiu agrari.
-Crear una escola de primària.
-Donar suport a la formació de la població tant autòctona com immigrant.
-Orientar i assessorar per l’organització del prototip de parcel·la que es pretén dur a terme.
-Proporcionar noves formes de reg, com d’aspersió, degoteig…
-Construir un molí de vent amb material ecològic.
-Construir un pou.
-Promoure i implantar el cultiu de plantes medicinals com la Stevia o l’Artemísia Annua, degut a la permanència encara de malalties comunes però curables com la malària, diabetis, febre groga.
 
SlowAction considera que les necessitats bàsiques de tot esser humà han de ser un fet en aquells països més desafavorits, per això lluita per aconseguir-ho i fa una crida a tota la població per a què hi pugui participar i col·laborar en la mesura que a cada un li sigui possible. El primer pas per posar en marxa aquest projecte és obtenir finançament, és per això  que SlowAction juntament amb els ajuntaments, associacions i col·lectius del nostre territori volen impulsar una campanya de difusió per donar a conèixer aquest projecte a les terres lleidatanes i recaptar diners mitjançant la celebració de festes de caire africà.
 
Concurs fotogràfic d'estiu a Montgai

Per altra banda, l'Ajuntament de Montgai organitza la primera edició d’un concurs fotogràfic d’estiu. La temàtica del concurs, obert a tota la ciutadania, és lliure. Així, les fotografies poden mostrar els racons menys coneguts i sorprenents de Montgai o bé una de les activitats que s’organitzaran aquest estiu a la localitat. El termini per a presentar les obres ja és obert i finalitza el proper 24 d’agost. Les fotografies s’han d’entregar a les oficines de l’Ajuntament en format paper, poden ser en color o blanc i negre. La mida pot ser de 15x20 o bé de 18x24.


 


Les fotografies presentades a concurs s’exposaran a l’entrada de l’Ajuntament vell durant la Festa Major de Montgai, que se celebrarà els dies 31 d’agost, 1, 2 i 3 de setembre. Els premis seran: Una espatlla ibèrica per al guanyador, una caixa de vi per al segon classificat i dues botelles de vi per al tercer guardonat.


 


D’altra banda, l’Ajuntament de Montgai fa una crida a tots aquells que tinguin fotografies antigues de la localitat perquè les portin a les oficines del consistori. L’objectiu és elaborar un arxiu històric i organitzar una nova exposició en el marc de la Festa Major.Comentaris

envia el comentari