Catalunya Diari

Montgai inaugurarà durant la setena Net-Fira del Sabó un obrador de productes cosmètics únic a Europa

Montgai inaugurarà durant la setena Net-Fira del Sabó un obrador de productes cosmètics únic a Europa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Montgai

 

Montgai celebra aquest diumenge, dia 7 de juny, la setena edició de Net-Fira del Sabó, amb una gran novetat. El certamen inclourà enguany la posada en marxa d'un obrador de productes cosmètics únic a Europa, que aglutinarà l'activitat de 28 saboners artesans d'arreu de Catalunya.


L’activitat de la fira s’iniciarà dissabte amb unes jornades tècniques sobre 'Olis i aigües, aplicacions en el sabó cosmètic', a càrrec de Miquel Crespo. Ja el diumenge, se celebraran noves jornades tècniques. Els visitants també podran gaudir de l’elaboració de sabó artesanal en directe o prendre part a Net-V Caminada del Sabó, a més d’assistir a espectacles de bombolles de sabó, l’exposició 'El món del sabó' i la recreació de l’ofici del morcaire, a càrrec del grup de teatre de Montgai. A més, enguany se celebrarà la primera edició del Concurs de Sabons Artesanals 2015, amb premis al sabó més tècnic i al més artístic.


 


L’acte central de la fira serà, però, la inauguració del nou Obrador del Sabó de Montgai, que es farà el diumenge a les 12.00 hores. Es tracta d’un projecte de l’Associació d’Artesans Saboners de Catalunya que aglutinarà l’activitat de 28 artesans saboners de tot Catalunya i que funcionarà com un laboratori en el qual s’elaboraran productes cosmètics de tota mena sota els registres sanitaris i les normatives vigents.


 


L’organització de Net-Fira del Sabó de Montgai va a càrrec de l’Ajuntament de Montgai, l’Associació d’Artesans Saboners de Catalunya i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat.


 
L’acte de presentació, que s'ha dut a terme a la Diputació de Lleida, ha comptat amb la participació de la diputada Maria Antònia Pubill, l’alcalde en funcions de Montgai, Jaume Gilabert; la directora de la fira, Teresa Boladeres; i la presidenta de l’obrador del sabó de Montgai, Ingrid Torreguitart. En la seva intervenció, Pubill ha destacat que “des de la Diputació de Lleida donem suport a una fira que posa en valor activitats tradicionals com és l’elaboració del sabó i que també té en compte la cura del medi ambient, a més de promocionar les activitats del territori”.


Comentaris

envia el comentari