Catalunya Diari

Montgai ofereix el lloguer gratuït d'habitatges a famílies amb nens en edat escolar

Montgai ofereix el lloguer gratuït d'habitatges a famílies amb nens en edat escolar| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Montgai

 

L’Ajuntament de Montgai ofereix el lloguer gratuït d’habitatges al municipi durant un any a famílies amb almenys dos fills en edat escolar, per tal que s’instal·lin a viure en la localitat i escolaritzin aquí els seus fills. El consistori espera es podran oferir una desena d’habitatges en tot el municipi, que comprèn les localitats de Montgai i Butsènit d’Urgell.

El consistori tem que les escoles rurals de Montgai i Butsènit tenen els dies comptats i per això fa una crida a famílies amb infants en edat escolar. L’objectiu final és doblar el nombre d’alumnes que hi ha actualment en els dos centres educatius. En aquest sentit, l’alcalde de la localitat, Jaume Gilabert, assegura que tancar aquests centres suposaria "perdre uns serveis importants i per això ho hem d’intentar evitar". L’alcalde diu que per aquest motiu "hem posat en marxa aquesta iniciativa i esperem que en el període de preinscripció de l’escola, que comença el proper 11 de març, rebem diverses ofertes".
 
Per motius diversos, són poques les parelles de joves que actualment es queden a viure al poble i per tant, cada vegada hi ha menys infants a l’escola. Gilabert creu que "poden ser moltes les famílies que actualment tenen una residència i treballen en un poble o ciutat de l’entorn les que estarien disposades a venir a viure aquí amb l’objectiu de reduir despeses en el lloguer de l’habitatge (gratuït durant un any) i de gaudir de la tranquil·litat del municipi".
 
Condicions
L’Ajuntament de Montgai espera poder oferir fins a una desena de lloguers d’habitatges gratuïts (els inquilins només haurien de pagar els serveis bàsics de llum, aigua i gas) a les localitats de Montgai i Butsènit d’Urgell durant el primer any de residència a famílies amb edat escolar. A partir del segon any, el cost del lloguer es renegociaria. Així mateix, les famílies disposarien d’una parcel·la on podrien fer-hi el seu hort.
 
Pel que fa als propietaris dels habitatges buits, l’Ajuntament els fa una crida perquè col·laborin en aquesta iniciativa i els demana que cedeixin els habitatges al consistori a canvi de l’exempció del pagament de l’IBI així com del manteniment i condicionament d’aquests per part dels treballadors de la brigada municipal. Gilabert recorda que els habitatges deshabitats tenen més perill de ser esfondrats com ha passat recentment en un a Montgai.
 
Totes aquelles famílies que estiguin interessades en la iniciativa, poden adreçar-se a l’Ajuntament de Montgai, de 10.00 a 13.00 hores: trucant al telèfon 973 43 00 05, o bé enviar un correu electrònic a administració@montgai.cat.
 
Segons ha explicat la directora de l’escola de Butsènit d’Urgell i de la ZER El Sió, Marisol Solduga, estudiar en una escola rural té diversos avantatges. El principal és que els alumnes reben un tractament individualitzat en les diferents matèries curriculars. Una altra característica de les escoles rurals és que són multi-grau o sense grau. És a dir, els alumnes poden aprendre a ritme propi, fet que elimina els inconvenients de l’ensenyament graduat. 


Comentaris

envia el comentari