Catalunya Diari

Montgai posarà en marxa l’obrador de sabó en el marc de la sisena edició de ‘Net. Fira del Sabó’

Montgai posarà en marxa l’obrador de sabó en el marc de la sisena edició de ‘Net. Fira del Sabó’| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Montgai

 Aquesta sisena edició se celebrarà a la plaça Prat de la Riba del municipi de 10.00 a 20.00 hores. El certamen comptarà amb la participació d’una vintena de parades d’artesans que es dediquen a l’elaboració de sabó així com una cinquantena d’expositors del territori que ofereixen una gran varietat de productes artesans. El programa es completa amb atractives demostracions dels processos d’elaboració del sabó recollits al Costumari Català, des de l’arribada de la matèria prima (olis i greixos usats) amb un carro estirat per un ase, fins a la bullida d’aquests productes i l’obtenció de les preuades pastilles de sabó. En el marc de la Fira també s’ofereixen representacions de teatre, espectacles de bombolles de sabó i un esmorzar popular.
 
L'objectiu de la localitat amb aquesta Fira és recuperar la tradició i fomentar aquest ofici artesanal, que a moltes llars de la població encara es practica. A més, amb l'obertura del nou obrador de sabó es pretén "mancomunar serveis i infraestructures entre tots els artesans saboners, i desenvolupar una estratègia que permeti al sector obtenir un registre sanitari per poder comercialitzar el seu producte de la forma més àgil possible", segons ha explicat l'alcalde de Montgai, Jaume Gilabert.
 
Cursa i caminada de la Fira del Sabó 
En el marc de ‘Net, Fira del Sabó de Montgai’ per quart any consecutiu també s'organitza una cursa i caminada popular. Es tracta d'una activitat que ofereix un circuit de 10,250 quilòmetres als participants de la cursa (com a màxim poden ser 300) i de 6 quilòmetres als de la caminada (com a màxim poden ser 100). Els interessats en participar-hi poden inscriure’s mitjançant els webs: www.km0.cat i www.iter5.cat.
 
El circuit de la cursa i la caminada arranca a la població de Montgai i passa pels secans de la Serra de Bellmunt-Almenara, espais naturals de gran interès, els quals en aquesta estació presenten el millor aspecte de l’any, i ofereixen un paisatge format per mosaics de colors verds, vermells, blancs i grocs, provocats per camps de flors i de cereal. És també l’època de màxima afluència d’ocells migratoris de gran interès natural. Enguany, com a novetat, la cursa passarà per la localitat veïna de Bellmunt d’Urgell on hi haurà un punt d’avituallament. 


Comentaris

envia el comentari