Catalunya Diari

Montgai recupera els antics senders i camins de pas

Montgai recupera els antics senders i camins de pas| Redacció - Fotografia: Ajuntament de MontgaiEl camp de treball està organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família i està gestionat per l’Ajuntament de Montgai. En total, hi treballaran 15 joves d'entre quinze i disset anys.

Els voluntaris anivellaran amb eines manuals els antics senders, esbrossaran i eliminaran males herbes de la zona i delimitaran els senders amb elements naturals, durant tots els matins. Per la tarda, realitzaran activitats i sortides cultures. Durant el camp de treball, els participants visitaran el santuari de Salgar, la ciutat de Balaguer, la localitat d’Agramunt i el Museu de la Maquinària Agrícola de Butsènit d’Urgell, entre d’altres. També aprendran a elaborar coques i pastissos amb productes de la zona i celebraran una paellada i sardinada populars.

La novetat d’aquest any és que el camp de treball es realitzarà al terme de Butsènit d’Urgell i els joves dormiran en unes instal·lacions de Montgai.

Montgai acull camps de treball de la Generalitat de Catalunya des del 2009. Els primers quatre anys es van destinar a recuperar fortificacions de la Guerra Civil, concretament trinxeres i búnquers situats a la serra de les Quadres i que actualment es poden visitar. L’any passat ja es va canviar la temàtica i el camp de treball es va centrar en un projecte del consistori que pretenia recuperar espais erms i afavorir la creació d’horts a la localitat.


Comentaris

envia el comentari