Catalunya Diari

Montgai s'omple de màgia del 2 al 5 d'octubre

Montgai s'omple de màgia del 2 al 5 d'octubre| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Montgai

 

La Fira de la Màgia al Carrer de Montgai, Montgai Màgic, celebrarà del 2 al 5 d'octubre la seva sisena edició, amb la presència de mig centenar de mags amateurs. Entre les principals novetats d’enguany destaca la inauguració del certament, divendres a les 21.00 hores, de la mà del mag Ismael Civiac, proclamat recentment campió mundial de màgia al carrer. 

La companyia aragonesa Civi-Civiac presentarà el dia 3 d'octubre a les 21.00 hores a la plaça Prat de la Riba de la localitat l’espectacle Gran Zampano, amb el qual va guanyar el campionat mundial de màgia de carrer celebrat a Itàlia el passat 5 d’agost. Després de l’espectacle, l’associació de joves de Montgai organitzarà un sopar popular al qual s’ha d’apuntar anticipadament. 
 
Una altra de les novetats d’aquesta sisena edició és que el certamen s’allarga un dia més i el dijous dia 2 Montgai acollirà uns 200 escolars d’entre 3 i 12 anys procedents de les ZER El Romaní, El Sió i Espernallac els quals participaran en un taller de màgia a càrrec del Mag Reivax. També hi haurà esmorzar a base de fruita, organitzat per Unió de Pagesos i la fundació Thao per tal de promoure els bons hàbits alimentaris. 
 
El divendres al matí es tornarà a organitzar, juntament amb la federació ALLEM, una sessió de màgia adreçada a persones amb discapacitat. Uns 200 joves i monitors d’una desena de centres de la demarcació de Lleida podran gaudir d’una xocolatada, d’un taller de màgia amb el Mag Xule i d’altres espectacles sorpresa. 
 
En aquesta edició, Montgai Màgic també se celebrarà el quart concurs de màgia general i el tercer concurs de màgia close-up i la gala solidària amb Mags del Món a la sala Ateneu (divendres abans de la inauguració). Com és habitual, Montgai comptarà durant tot el cap de setmana amb l’actuació de mig centenar de mags procedents de diferents punts de l’Estat espanyol i fins i tot del Marroc, amb edats compreses entre els 11 i els 79 anys, que oferiran una seixantena d’espectacles en 12 escenaris que s’habilitaran al casc urbà de la població. 
 
Activitats del cap de setmana
El cap de setmana, des de les 10.00 i fins a la mitjanit, els carrers i les places de Montgai s’ompliran d’il·lusió on els mags amb els seus jocs de cartes, les varetes i les txisteres tindran el protagonisme. Al matí la jornada començarà amb l’obertura del mercat màgic i els tallers per als petits. Dissabte a les 21.00 hores tindrà lloc l’actuació estrella del certamen que anirà a càrrec de Mag Edgard, premi nacional d’Espanya en la modalitat de grans il·lusions. Aquesta actuació, com és habitual, serà de pagament i l’entrada costarà 8 euros. Després es farà el sopar de mags i voluntaris. Per la seva part, diumenge el certamen finalitzarà amb el lliurament dels premis dels dos concursos de màgia. 
 
Montgai Màgic es completarà amb un mercat de productes artesans i alimentaris que comptarà amb una quarantena d’expositors. Així mateix, els interessats en acampar a Montgai durant el cap de setmana poden fer-ho ja que l’Ajuntament ha habilitat el recinte de les piscines municipals. 
 
Montgai Màgic convida a mags no professionals que volen demostrar les seves habilitats, així com a representants artístics que volen descobrir cares noves i a mags professionals. L’alcalde de la localitat, Jaume Gilabert, destaca que Montgai pot celebrar un certamen d’aquestes característiques gràcies a la col·laboració voluntària de una setantena de veïns de la localitat i a les empreses patrocinadores. Per la seva part, el director del certamen, Xavier Pérez (Mag Reivax), assegura que “els mags amateurs esperen tot l’any per participar en aquesta fira i que cada any es coneix des de més lluny”. 


Comentaris

envia el comentari