Catalunya Diari

Múltiples novetats a la 54a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues

Múltiples novetats a la 54a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques (Arxiu)

 

La 54a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues s'ha presentat a Lleida aquest dimarts al vespre. L'alcalde de les Borges, Enric Mir, ha anunciat que "en aquesta edició la Fira s'agermanarà amb el Moviment Slow Food internacional, el que ens ajudarà a projectar la qualitat del nostre oli i de la resta de la producció agroalimentària garriguenca arreu del món". 


Entre les novetats d'aquest 2017 destaca un notable augment dels xou-coockings, que a més a més seran retransmesos en directe per les pantalles gegants del recinte; visites guiades per les Borges els dies de Fira; utensilis culinaris amb la imatge de la Fira per vendre de record als visitants que ho desitgin; el nou model d'Oli Bar per a que el públic pugui escollir el que per a ells és el millor oli de la Fira; un concurs d'Instagram a la millor foto de la fira; un servei de wi-fi gratuït amb fibra òptica per a tots els assistents al certamen; o l'ampliació del recinte cap al parc del Terrall.


 


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha volgut felicitar als organitzadors de la Fira per cultivar i conservar la tradició de l'oli, i haver sabut potenciar el certamen en uns anys de molta dificultat econòmica per a tothom, introduint-hi innovació i modernitat que ha estat reconeguda amb el premi d'aquest any.
 
A la jornada, on han assistit un centenar de persones, han intervingut diferents personalitats destacades. El primer a dir unes paraules ha estat el doctor en Història per la UdL i veí de les Borges Marc Macià que ha explicat els vincles històrics de la ciutat de les Borges Blanques amb la de Lleida. També ha intervingut Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Lleida, que ha presentat la 2a Missió de Promoció internacional de les Garrigues en el marc de la 54a Fira.
 
Durant el transcurs de la presentació territorial s'ha donat a conèixer el vídeo anunci de la 54a Fira de l'Oli i les Garrigues i s'ha projectat 'Les Borges des de l'aire' així com, els assistents també han pogut visualitzar un vídeo - resum de la darrera edició del certamen.
 
L'orfeó del Soleràs Veus del Camp ha estat l'encarregat de l'acompanyament musical. El grup ha interpretat un repertori de 3 peces; Sota l'Om, de E. Morera; Al Vent, de Raimon; i Cançó de Bressol, de J. Brahms. En acabar, els assistents han pogut gaudir d'una degustació d'olis i productes típics de les Garrigues.
 
La presentació de la 54a edició de la Fira s'ha celebrat al Saló de Plens del Palau de la Paeria de Lleida. L'acte ha coincidit amb l'inici de la commemoració dels 300 anys de la independència administrativa de la ciutat respecte a Lleida.


Comentaris

envia el comentari