Catalunya Diari

Municipis de Lleida s'interessen pel mètode de càmeres de vigilància rural instal·lades a Alcarràs

Municipis de Lleida s'interessen pel mètode de cà meres de vigilà ncia rural instal·lades a Alcarrà s| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarrà s

Un grup d'alcaldes, regidors i membres de cossos de seguretat han participat aquesta setmana en una jornada a Alcarràs entorn les noves càmeres de vigilància en l'àmbit rural que, des del passat mes de maig, s'han instal·lat al terme municipal.

Les càmeres tenen la particularitat que graven les matrícules de vehicles i aquestes passen a una base de dades on es detecten vehicles sospitosos per tal d'avisar als cossos de seguretat corresponents. Així, quan les càmeres detecten aquest vehicle per la matrícula, el sistema emet un avís imminent al correu electrònic i al mòbil de la policia local perquè puguin anar a mprovar què fa el cotxe per aquella zona.A més d'alertar de possibles vehicles sospitosos, les càmeres fotografien les matrícules de tots i cadascun dels vehicles que circulen per la zona rural i els cataloguen per hora.

La jornada es va portar a terme a "Lo Casino" d'Alcarràs i tècnics de l'empresa de les càmeres van explicar detalladament, juntament amb el sergent de la Policia Local, com funcionen a través de diversos exemples.

L'alcalde, Miquel Serra, va explicar que es tracta d'un sistema que està donant bon resultat i a més actua també de manera dissuasòria. Per la seva part, el sergent cap de la policia local d'Alcarràs, Eduard Cosculluela, va explicar que les càmeres faciliten la feina als agents locals del municipi ja que els ajuda a poder cobrir els 12.000 metres quadrats del terme municipal. Cosculluela va assenyalar que en seguretat també cal avançar cap al concepte de "smart city" o ciutat intel·ligent i aquests sistemes també ho són.

Alcarràs ha estat un dels municipis pioners en implantar diverses mesures tecnològiques en matèria de seguretat per tal de millorar la seguretat dels seus veïns. Aquestes millores han anat acompanyades d'altres mesures com l'ampliació de la plantilla d'agents de la policia local, així com la creació de la figura d'un agent de proximitat, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari