Catalunya Diari

Musicoteràpia per a gent gran a Solsona

Musicoteràpia per a gent gran a Solsona| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 

La regidoria d’Acció Social de Solsona ha programat a partir d'aquest mes de gener 'Música a l’abast de tothom', una activitat adreçada a la gent gran. Si bé el curs passat es va adreçar específicament a persones amb algun grau de dependència o problemes de salut, enguany és oberta a tot el col·lectiu. Les inscripcions ja es poden cursar als Serveis Socials de l’Ajuntament. 


Els professors de música Xavier Juanco i Marta Lorenz condueixen les sessions, que s’enfoquen com una vivència, un espai per al joc, l’experimentació, la improvisació i la creativitat, sense necessitat que els participants tinguin coneixements musicals. 


 


L’objectiu de l’activitat és ajudar a prevenir o alentir el deteriorament mental i físic i disminuir el sentiment d’aïllament. L’any passat se’n va fer una prova pilot, que va ser valorada molt positivament tant pels Serveis Socials com pels participants.


 


'Música a l’abast de tothom' es durà a terme els dilluns de gener a març d’11.00 a 12.00 hores a l’Escola Municipal de Música. L'activitat té un cost de 5 euros al mes, tot i que és gratuïta per a les persones amb un grau reconegut de dependència o el certificat de discapacitat.


 


D’altra banda, als Serveis Socials es mantenen obertes les inscripcions per a dues de les novetats introduïdes al curs d’activitats per a la gent gran que s’organitza des de la regidoria d’Acció Social i el Consell de la Gent Gran. Es tracta del grup de marxa nòrdica i les sessions de Zumba, que van arrencar el mes d’octubre i encara tenen places lliures, al preu de 12 euros mensuals en ambdós casos.


 


L’activitat de marxa nòrdica, dirigida per Cardona Events es duu a terme els dijous de les 09.15 a les 10.15 hores, des del Camp del Serra. És una modalitat esportiva apta per a qualsevol persona interessada a fer salut i millorar el seu estat físic i mental que consisteix a caminar amb un bastó especial a cada mà. Aporta múltiples beneficis, ja que treballa el 90% de la musculatura del cos, amb una sobrecàrrega a les articulacions menor que quan es camina o es corre, ajuda a dormir i millora l’ansietat, el cansament i el dolor. 


 


Pel que fa al Zumba, que es fa cada dimecres a les 10.00 hores a Espaigua, s’adreça a persones grans amb diferents condicions físiques. És una activitat dissenyada al voltant d’una coreografia fàcil de seguir, divertida i enèrgica, ideal per millorar el condicionament físic, tant a nivell cardiovascular com muscular, la mobilitat articular i l’equilibri.  Comentaris

envia el comentari