Catalunya Diari

Neix Galacticat, la primera Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent

Neix Galacticat, la primera Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent| Redacció - Fotografia: Facebook Galacticat / Diputació de Lleida

 

Tots els aficionats al cinema en general i a la ciència-ficció en particular tenen, del 25 al 27 d’abril, una cita amb Galacticat, la primera Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, que se celebrarà a Tàrrega i que aquest dimarts s'ha presentat a la Diputació de Lleida, amb la participació de la vicepresidenta segona de la Corporació, Rosa Maria Perelló; i el director i sotsdirector de la Mostra, David Ferreras i Robert Garcia, respectivament.

  

Durant tres dies, la fantasia i la ficció envairan les pantalles de cinema i els carrers de la capital de l’Urgell en un projecte pioner, obert a tots els públics, que té voluntat de consolidar-se i de ser un referent en el seu àmbit. Galacticat neix amb la voluntat d’apropar a l’espectador al passat, el present i el futur del millor cinema fantàstic. Per aquest motiu, recupera clàssics del gènere a la gran pantalla en versió original subtitulada, presenta pel·lícules recents i dóna espai a les futures generacions amb projeccions de curtmetratges fantàstics de directors novells i també de curtmetratges finalistes del festival Lo Cercacurts. També s’apropa al cinema fantàstic més extrem, com el retrofuturisme, i dedica dues sessions al públic familiar.

  

 

  

El seu director, David Ferreras, ha destacat que “podem aprofitar la gran embranzida que ja té la Fira del Teatre de Tàrrega perquè Galacticat creixi i es consolidi”, de la mateixa manera que ha explicat que també “es tracta de recolzar la producció autòctona, donat que seran els productors, guionistes i directors del futur de casa nostra”.

  

 

  

Per la seva banda, Rosa Maria Perelló qualifica el projecte “d’engrescador” i preveu que pot ser una “activitat de futur en reunir tots els ingredients perquè així sigui”. També l’ha definit com “molt atractiu i amb vocació de territori”.

  

 

  

L’abonament de tres dies té un preu de 17 euros i inclou des de l’entrada a la zona d’acampada, fins a totes les activitats, una samarreta commemorativa i entrada lliure a tots els passis. Així mateix, l’organització també ha preparat l’entrada individual a una sessió (4 euros) i l’abonament d’un dia, per 10 euros.

  

 

  

Artistes convidats

  

Alguns dels personatges més destacats que passaran pel Galacticat en aquesta primera edició són Mike Hostench, sotsdirector del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, directors i productors com Ramon Vidal, Isidro Ortiz i Óscar Aibar o els actors Maria Molins i Pere Ponce. També hi serà present la directora de l’Acadèmia del Cinema Català, Montse Majench.

  

 

  

La Mostra s’inaugurarà el divendres 25 d’abril, a les 21.30 hores, al Cinema Majestic de la capital de l’Urgell, amb la projecció de Faust 5.0, dirigida per Isidro Ortiz, Álex Ollé i Carlos Padrissa. Posteriorment, es durà a terme una performance de Studio Fènix FSX.

  

 

  

Galacticat compta amb tres eixos vertebradors clarament diferenciats. El Clàssic (Passat), l’Infantil o Familiar (Present) i el Futur, dedicat a la producció catalana que es troba en procés d’aprenentatge. En l’apartat Passat: Grans clàssics, els espectadors podran gaudir de Planeta prohibit, Ultimàtum a la terra, El planeta dels simis i 2001: Odissea a l’espai. En la secció Present: Clàssics recents, les pel·lícules que s’emetran seran El Bosc, Eva i Moon. En la secció Futur es veuran els millors curtmetratges seleccionats i a càrrec de les escoles de cinema ESCAC i Bande Apart i del Festival de Curtmetratges Lo Cercacurts.

  

 

  

La Història interminable i ET seran les pel·lícules incloses dins de la programació infantil d’un Festival Galacticat que comptarà també amb altres projeccions i diferents tallers interactius i exposicions.

Comentaris
Robert
Bon dia,\r\nGràcies per la publicació.\r\nHaurieu de canviar però, el càrrec de la Sra. Montse Majench, que és directora no presidenta, càrrec del qual pertany a la Sra. Isona Passola.\r\nSalut!

envia el comentari