Catalunya Diari

Neix la MLP Kids amb propostes per a joves, dins la trobada tecnològica de Mollerussa

Neix la MLP Kids amb propostes per a joves, dins la trobada tecnològica de Mollerussa| Redacció - Fotografia: Mollerussa Lan Party

 

L’espai MLP Kids esdevindrà una de les novetats més destacades de la pròxima 9a edició de la Mollerussa Lan Party (MLP), la trobada d’aficionats a les noves tecnologies de la capital del Pla d’Urgell que obrirà portes del 10 al 13 de novembre i que enguany es marca com a objectiu superar un nou rècord de participants amb 600 inscrits.

Així ho han posat de manifest, en el marc de la presentació de la convocatòria d’aquest 2016, l’alcalde de la ciutat i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona; el director de l’ens firal, Poldo Segarra, i Eduard Roca, en nom de l’associació Mollerussa Lan Party. L’acte ha comptat també amb Saül Luque, de l’empresa Engijoc, firma que oferirà el taller 'Dissenya el teu drone'.
 
Amb un doble repte de créixer “de manera ordenada i estructurada” per un cantó, amb un augment quantitatiu constant de participants alhora que qualitatiu a nivell d’infraestructura, i d’obrir el saló, per un altre, a un públic més ampli, el qual sense estar inscrit pugui veure i gaudir de l’esdeveniment, participant en tallers i altres activitats, la Mollerussa Lan Party ha presentat la seva novena convocatòria que obrirà el dijous dia 10 de novembre a la tarda i s’allargarà fins diumenge dia 13 a migdia.
 
Un dels objectius d’enguany és arribar als 600 inscrits, superant així els 574 de l’any passat, que va haver de tancar amb una llista d’espera de més de 30 persones. Per a aquesta edició, les instal·lacions es preparen per acollir fins a 600 participants i batre així un nou rècord. En aquest sentit, Solsona ha defensat el creixement “de forma consolidada” pel que fa a participants, un creixement que, ha explicat, "ha d’anar acompanyat de la infraestructura necessària per a aquest tipus de convocatòries". L’alcalde ha continuat recordant que actualment la MLP se situa en un nivell que la posiciona entre les primeres tres o quatre trobades peninsulars.
 
Pel que fa a l’aposta d’enguany amb la creació de la MLP Kids, Segarra ha afirmat que s’emmarca “dins la voluntat d’obrir el saló a un públic més jove, que no té encara els 16 anys i per tant no es pot inscriure, però que a través d’aquest espai, amb activitats i tallers, pugui venir, veure el saló i participar-hi”. En aquesta línia, ha afegit que s’han organitzat diferents activitats, com la visita d’una trentena d’alumnes de l’escola de Fondarella que divendres s’aproparan fins al Recinte Firal per veure el saló i portar a terme un taller dins la seva activitat curricular sobre tecnologia. Així mateix, dissabte al matí, a l’Estadium que la firma Future habilita al Pavelló, aquest públic juvenil, que no caldrà que estigui inscrit, podrà provar les últimes novetats en jocs de PC, Overwatch o les ulleres de realitat virtual.
 
La MLP Kids inclou també la possibilitat d’apuntar-se al taller 'Dissenya el teu drone', a càrrec de la firma Engijoc i a través del qual els participants podran experimentar amb el disseny 3D, dissenyar l’estructura d’un drone, muntar-lo, fer els primers vols i emportar-se’l a casa, segons ha explicat Saül Luque, qui ha afegit que l’empresa disposarà a més a més d’una zona d’exposició al saló on donarà a conèixer la seva activitat dins el context de la ciència i la tecnologia. Les places per a aquest taller són limitades i té un preu de 90 euros.
 
Saló expositiu amb firmes del sector
Per la seva banda, Eduard Roca, membre de l’associació Mollerussa Lan Party, ha parlat de la part més tècnica de la trobada, la qual tindrà una velocitat de descàrrega d’1,7Gb, i oferirà tornejos (League Of Legend, Counter Strike, HearthStone, Fifa 2017, StarCraft 2, Split Second, PokerLan), amb un augment dels premis en metàl·lic que pujarà a 7.000 euros, pels 5.500 euros de l’any passat, i als quals s’han d’afegir els nombrosos obsequis.
 
D’altra banda, la MLP comptarà també amb un petit saló de firmes expositores del sector, així com amb la programació de tallers i conferències, com la xerrada 'Bigbubo: Blinda’t a Internet'. 
 
En la seva intervenció, Roca ha destacat una nova zona per als inscrits a la party i que es presenta com a Overclocking School. Aquest espai anirà a càrrec de l’equip Independent OC Team i a través del qual s’ensenyarà com treure el màxim rendiment al processador, memòries i altres components de l’ordinador i es parlarà de temes com refrigeració líquida, gel sec o nitrogen líquid.
 
La convocatòria d’enguany, que té un preu d’inscripció de 30 euros, comptarà, igual que l’any passat, amb comentaristes de la Liga de Videojuegos Profesional (LVP), més coneguts com a casters, que retransmetran via streaming per internet les semifinals i final del campionat per equips del videojoc League of Leands. 
 
Zona lliure de vol per a drones
Roca ha informat també que el certamen disposarà d’una zona de seguretat per a vol de drones, la qual estarà oberta als participants a la Party i també per a ús per part dels visitants. El portaveu de l’associació Mollerussa Lan Party ha agraït el suport tant de Fira de Mollerussa com de l’Ajuntament, alhora que s’ha referit a l’equip de persones que integren l’associació, el qual ha contribuït també al creixement i consolidació de la trobada de la capital del Pla d’Urgell. 
 
El saló Mollerussa Lan Party està organitzat per Fira de Mollerussa juntament amb l’associació Mollerussa Lan Party i l’Ajuntament. El certamen va néixer l’any 2008 de la mà de l’associació, si bé l’any 2011 es va incorporar, primer com a col·laborador i un any més tard com a coorganitzador, l’ens firal amb l’objectiu de potenciar la trobada.


Comentaris

envia el comentari