Catalunya Diari

Neix la Xarxa d'Inserció Laboral a la Segarra

Neix la Xarxa d'Inserció Laboral a la Segarra| Redacció - Fotografia: Consell Comarcal de la Segarra

 

Per tal d’unir esforços i optimitzar els recursos laborals i socials dels que disposa la comarca s'ha creat la Xarxa d’Inserció Laboral (XIL) de la Segarra, un organisme que es dinamitza des de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal juntament amb diverses entitats que es reuneixen periòdicament per tal de compartir i distribuir les tasques. Aquestes són: Àrea de Promoció econòmica del Consell Comarcal de la Segarra, el Club de Feina de la Paeria de Cervera, Fundació Xavier Paules, Associació Aspid, Creu Roja i Associació Alba l’Espigol.

Les diferents entitats es dediquen en major o menor grau a la inserció laboral i la formació ocupacional i de recerca de feina de persones amb risc d’exclusió social. El que volen compartir són els esforços referents a la prospecció a empreses de la comarca, informar dels diferents serveis que ofereixen les entitats i poder capturar ofertes i compartir-les entre les entitats per tal de poder preseleccionar els millors candidats a dites ofertes.
 
D’altra banda, assessorar i donar suport a les empreses en el procés d’incorporació dels candidats. Pel que fa a les associacions ASPID i Alba l’Espigol informaran i assessoraran sobre les subvencions i suports a les contractacions de persones amb discapacitat.
 
A més a més, es vol donar resposta a les necessitats de les empreses en quan a mancances de formació per part dels treballadors, llocs de treball prioritaris, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari