Catalunya Diari

Neix la primera Ruta de la Boira al Pla d'Urgell

Neix la primera Ruta de la Boira al Pla d'Urgell| Redacció - Fotografia: La Boira de Ponent / Consell Comarcal del Pla d'Urgell

 

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell, La Boira de Ponent.cat i Boira Bike, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Palau d'Anglesola, han presentat la 1a Ruta de la Boira, una caminada popular pel Pla d'Urgell que tindrà lloc el dissabte 24 de gener. L’activitat es presenta com una "opció per a gaudir de l’hivern al Pla d’Urgell", com ha explicat el president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat. 

 

  

L’organització ha plantejat dos circuits circulars, un de curt de 10 quilòmetres i un de més llarg, de 23. Tots dos segueixen camins de terra des del Palau d’Anglesola, cap al Poal i Bellvís i retornen al Palau d’Anglesola. La ruta està plantejada per a fer-la caminant i és apta per a tots els públics. La sortida dels dos itineraris serà a les 09.30 hores des del poliesportiu del Palau d’Anglesola. És imprescindible inscriure's prèviament. Apadrinarà la iniciativa i tallarà la cinta de sortida la meteoròloga del Palau d’Anglesola, Carme Farnell.
 

  

 
 

  

A més, s’ha previst un cotxe escombra en forma de carruatge de cavalls per a poder acompanyar els caminants al llarg de les rutes, tres punts d’avituallament amb productes locals i dos parades obligades per a fer una visita al castell dels marquesos Desvalls del Poal i una altra al Tossal de les Sogues de Bellvís. En acabar la ruta, els participants podran fer una degustació de cassola de tros de Linyola al darrer punt d’avituallament, al mateix Palau d’Anglesola.
 

  

 

  

  

La responsable de La Boira de Ponent.cat, Irene Baron, afirma que la idea d’organitzar aquesta primera ruta és perquè cal donar a conèixer "els encants i la màgia de la boira i del paisatge plaurgellenc" a totes les persones que s’hi vulguin apuntar. Roger Tutusaus, de Boira Bike, ha mostrat els itineraris plantejats per a la cursa: "Com a responsables de Pedals dels Canals d’Urgell, coneixem molt la comarca i els petits camins que es poden recórrer per a descobrir-la. Per això proposem dos rutes, les dos circulars, per tal que els participants puguin fer un tastet del Pla d’Urgell". Per la seva banda, l’alcaldessa del Palau d’Anglesola, Montse Mesegué, s’ha mostrat molt satisfeta que la iniciativa de la primera ruta de la boira hagi nascut a la seva població i també del fet que es vulgui donar connotacions positives a un fenomen meteorològic "tan nostrat".

  

 

  

Paral·lelament a la ruta, s’ha organitzat diverses activitats, com un concurs fotogràfic a través d’Instagram, amb diversos premis per a les millors fotografies del recorregut. Les imatges premiades rebran obsequis de proximitat. Així mateix, de les 09.00 a les 15.00 hores també s'ha organitzat un mercat de productes artesans i de proximitat a la mateixa població del Palau d’Anglesola. Una quarantena de parades d’arreu de les Terres de Lleida mostraran i posaran a la venda productes d’artesania i productes gastronòmics. I no sols això, ja que els visitants podran conèixer el sector turístic del Pla d’Urgell, l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell i l’oferta en turisme de la comarca gràcies als punts d’informació. També es podrà pujar en cavall i aprendre a fer cassola de tros.

  

 

  

La primera ruta de la boira del Palau d’Anglesola està organitzada per La Boira de Ponent.cat i Boira Bike i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, l’Ajuntament de Bellvís, l’Ajuntament del Poal i la Diputació de Lleida.

\r\n


Comentaris

envia el comentari