Catalunya Diari

Neteja dels camins forestals de la Val d’Aran

Neteja dels camins forestals de la Val d’Aran| Redacció - Fotografia: Conselh Generau d'Aran

 

El Conselh Generau d’Aran, per mitjà de l'empresa Serveis Ambientals de la Val d’Aran (SAVA, S.L.), ha desenvolupat un pla de neteja de camins forestals per les afectacions produïdes al llarg del passat hivern a la muntanya. La mesura del Govèrn aranès té l'objectiu de garantir l'accés als paratges més emblemàtics de la zona.

Aquesta intervenció ha afectat a camins de tota la Val d'Aran (connexions entre pobles i rutes turístiques pels dos costats...). L'espai de l'actuació ha estat de 113.037,55 metres per 2 metres d'amplada i està valorada en 91.000 euros.
 
El conselhèr d’Agricultura, Ramaderia i Medi Natural, Jose E. Arró, ha explicat que “amb aquest pla de neteja dels camins forestals volem garantir l'accés de les persones als paratges més concorreguts del nostre país”.
 
A aquestes neteges, cal afegir els treballs diaris a Varradòs, Artiga de Lin, Liat, Vilamòs i Canejan que el Conselh Generau d’Aran va realitzar del 16 al 24 de juliol arrel de les intenses pluges.
 
El Govèrn aranès ha treballat en els camins amb retroexcavadores per la canalització de l'aigua i l'extracció de material acumulat com rames i pedres. Els operaris han treballat en la neteja i desbrossament manual, per tal de poder retirar restes produïts per la neu o el desgel.


Comentaris

envia el comentari