Catalunya Diari

'Nosferatu: El origen', presentat al Coming Soon de Sitges

'Nosferatu: El origen', presentat al Coming Soon de Sitges| Redacció - Fotografia: Nosferatu

 

El projecte de llargmetratge creat pel cineasta de Mollerussa Robert Garcia es va presentar dijous al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, en una sessió especial on nous realitzadors mostren els seus projectes que estan en fase de desenvolupament o bé que ja estan a punt de sortir al mercat. En el cas de 'Nosferatu: El origen', es va presentar un teaser-trailer rodat a finals d’agost al Castell de Les Sitges de Florejacs i també al mateix poble. 

En la sessió, conduïda per Mike Hostench, sotsdirector del festival, es van presentar catorze projectes més, alguns força destacables, ja que comptaven amb el suport de productores potents de la indústria cinematogràfica. El projecte de Garcia va ser un dels més aplaudits i valorats pel públic assistent. El mateix Hostench va destacar la professionalitat i l’originalitat del treball realitzat per Garcia i el seu equip, format per unes dotze persones, entre tècnic i artístic; alguns d’ells desplaçats a Sitges per assistir a la gala de presentació. 
 
En el pitching, Garcia va incidir en què el film no és una altra pel·lícula de vampirs convencional, ja que va més enllà del que s’hagi pogut veure a les pantalles, essent aquesta molt més realista. Protagonitzada per un nen i basada en part en fets reals relacionats amb la ràbia i el vampirisme sorgits a l’Europa de l’Est als segles XVIII i XIX. El producte final és fruit d’uns tres anys d’investigació sobre el tema, i en l’escriptura del guió. La gravació i l’edició del teaser van ser possibles gràcies a una modesta campanya de micromecenatge desenvolupada amb èxit durant els mesos de juliol i agost mitjançant la plataforma Verkami.
 
Les intencions que té el realitzador mollerussenc són, a part de mantenir reunions amb diferents productores nacionals, presentar el teaser i el dossier de producció a diversos festivals d’arreu del món on es facin sessions especials per a nous realitzadors i així poder trobar producció/coproducció per tirar endavant el projecte. Garcia està obert fins i tot a què algun director o directora consolidats puguin dirigir-lo. El projecte compta amb força presència a les xarxes socials i també disposa d’una pàgina web, on es pot seguir la seva evolució.
 
'Nosferatu: El origen' es mostrarà també al públic el dia de l’entrega de premis de la cinquena edició del Som Cinema de Lleida, on es podrà veure per primer cop el Making off. La presentació serà el dilluns 27 d’octubre a les 20.30 hores en una sessió especial anomenada 'El primer tast' on realitzadors lleidatans donaran a conèixer els seus projectes al Cafè del Teatre de l’Escorxador.


Comentaris

envia el comentari