Catalunya Diari

Nou assaig obert a Tàrrega de la mà d'Insectotroòpics

Nou assaig obert a Tà rrega de la mà d'Insectotroòpics| Redacció - Fotografia: Fira Tà rrega


Nou assaig obert a Tàrrega. Ara és el torn de la companyia catalana Insectotroòpics, que estrenarà en el marc de FiraTàrrega 2013 el seu nou espectacle multidisciplinari Bouazizi. L’assaig obert d’aquesta interessant i innovadora proposta tindrà lloc aquest divendres 28 de juny a les 22.30 hores al Molí del Talladell.Després de 'La Caputxeta galàctica', que vam poder veure en l’edició passada de FiraTàrrega, aquesta companyia multidisciplinària integrada per dos pintors, un músic i tres videoexperimentadors, proposa un segon espectacle que aprofundeix en la investigació plàstica i expressiva i en el mestissatge de mitjans i llenguatges. Un muntatge que ens farà reflexionar sobre temes actuals com la perversió humana, la mesquinesa amagada darrere la maquinària dels estats, la manipulació de les opinions dels ciutadans o la generació i la propagació dels mites. Aquest espectacle s’ha coproduït amb el CAET / TNT.

Insectotròpics és una companyia artística nascuda l’any 2011 a Barcelona arran de la unió d’artistes amb trajectòries de diferents àmbits i llenguatges moguts per les ganes d’experimentar amb la fusió i la interacció de les diverses disciplines que integren per crear nous espectacles multidisciplinaris. El seu treball és una aposta de llarg recorregut i se centre en el desenvolupament d’una nova manera de relacionar-se amb el món de les arts i en la recerca d’un llenguatge propi i singular. La companyia està integrada pels pintors Xanu i Iex, el músic Tullis Rennie i els vídeo-experimentadors VVV, Laia Ribas i Maria Thorson.

Programa de Suport a la Creació 2013
Els projectes seleccionats en el Programa de Suport a la Creació 2013 suposen una cinquena part de la programació de FiraTàrrega 2013. Des d’aquesta primavera i fins als dies de FiraTàrrega d’enguany (del 5 al 8 de setembre), es fan a la ciutat una sèrie d’assajos oberts que serveixen al públic i a la premsa per conèixer de primera mà el desenvolupament dels seus treballs de creació i, als artistes i companyies, per rebre la crítica i l’opinió dels assistents i fer créixer, així, els seus treballs fins al moment de la seva estrena.

Per tercer any consecutiu, FiraTàrrega aposta pel foment de la creació d’espectacles d’arts de carrer i materialitza aquesta voluntat a través de la realització de diferents laboratoris de creació, residències artístiques i espectacles de coproducció transnacional, sense oblidar l’àmbit formatiu, mitjançant la realització de cursos i tallers. Així, FiraTàrrega continua reivindicant-se com a territori creatiu més enllà dels dies de la Fira.


Comentaris

envia el comentari