Catalunya Diari

Nou port d'interior amb 40 amarradors a Pomanyons

Nou port d'interior amb 40 amarradors a Pomanyons| Redacció - Fotografia: Club Nàutic Segre Rialb

 Aquest "port d'interior" és propietat íntegra d'aquesta societat participada per la parella Ivan Solé i Cristina Torra. La infraestructura no ha rebut cap subvenció i tota la inversió s'ha realitzat amb capital fruit d'altres activitats de la família Solé Torra com l'agrícola, la ramadera i la Casa Rural Mas Serrallimpia que està a 1,5 quilòmetres de l'embarcador. Pomanyons és el nom de la finca i casa de la qual, la família, és descendent directa de moltes generacions.
 
Solé ha destacat que "aquest port d'interior és el primer port de l’embassament de Rialb legalitzat i construït amb condicions adequades per realitzar activitats en optimes condicions de seguretat, és innovador amb materials de última generació i multifuncional tant per a embarcacions petites com per embarcacions grans". Així mateix el responsable del Club Nàutic Segre Rialb ha explicat que " aquesta infraestructura té una important funció pública, principalment dinamitzadora i difusora del turisme a les Terres de Lleida, creant una sinergia positiva respecte a les activitats aquàtiques d’interior. L’empresa es dedica al lloguer d’embarcacions, d’amarradors i serveis nàutics. I ara, tal com tenim aprovat al POUM de l’Ajuntament de La Baronia de Rialb volem construir al costat d’aquest port un restaurant".
 
Entre els serveis d'aquest nou port d'interior està des del mínim ús de rampa per baixar i pujar embarcacions, per un preu de 18 euros, als amarradors que varien segons el tipus d'embarcació i dies d'ocupació. Hi ha possibilitat de llogar un amarrador diari des de 50 euros, el mensual per 458 euros o durant la campanya, de març a novembre, amb un cost de 1.149 euros.
 
El president del Consorci Segre Rialb, Francisco García; l'alcalde de la baronia de Rialb; Pere Prat; la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso; la diputada de la Diputació de Lleida, Maria Antonia Pubill; i el delegat de Govern a Lleida, Ramon Farré, han acompanyat la família Solé en una inauguració que ha comptat amb un passeig a motora per l’embassament de Rialb; una exhibició de les activitats lúdic-esportives de Segre Rialb de la mà de les empreses de la zona i una degustació de productes d’elaboració pròpia.


Comentaris

envia el comentari