Catalunya Diari

Nou servei de deixalleria mòbil i de recollida d'objectes voluminosos a Mollerussa

Nou servei de deixalleria mòbil i de recollida d'objectes voluminosos a Mollerussa| Redacció - Fotografia: Consell Comarcal del Pla d'Urgell

 

El nou servei de recollida de residus urbans a la ciutat de Mollerussa ha ampliat els serveis als ciutadans i, a més a més de gestionar deixalles amb els nous contenidors, des d’aquest juliol posa a l’abast dels mollerussencs una deixalleria mòbil.

D’aquesta manera, els usuaris no s’han de desplaçar necessàriament a la deixalleria fixa per a gestionar correctament alguns residus que no es poden dipositar als contenidors de carrer pel volum, per la perillositat o pel tractament que han de rebre. Es tracta, per exemple, de petits electrodomèstics, residus d’electrònica i d’ofimàtica (tòners, pantalles, impressores...), restes de pintura, oli, dissolvents, joguines, fluorescents i altres.
 
La deixalleria mòbil anirà itinerant per la ciutat en sis punts diferents: el primer dissabte de mes serà al passeig de la Sardana; el segon dissabte, a la plaça de Sant Jaume; el tercer dissabte, a la plaça Àngel Bonvehí; el quart dissabte, al pàrquing que hi ha a la cantonada del carrer de Ferrer i Busquets amb el carrer Francesc Macià; el segon dimecres de mes serà al carrer de Llorenç Vilaró; i el quart dimecres de mes, al carrer del Comerç. La deixalleria està oberta en horari de matí i de tarda i recollirà els residus de manera gratuïta.
 
També s’ha engegat el nou servei de recollida d’objectes voluminosos, per tal que les persones que vulguin desfer-se d’algun objecte gran, com ara mobles, matalassos, neveres, rentadores o altres electrodomèstics grans, pugui fer-ho de manera fàcil i respectuosa amb el medi ambient. Per a això, només cal que els interessats contactin amb l’Ajuntament de Mollerussa i informin que necessiten el servei. La recollida d’objectes voluminosos, un servei que també és gratuït, es fa els quatre primers dijous de cada mes a partir de les 9.30 hores. Els usuaris només han d’acordar-ho amb l’Ajuntament i deixar els objectes a la porta el matí que han establert prèviament.
 
Amb la campanya que s’ha dut a terme als domicilis de la ciutat i als diferents punts informatius s’ha notificat als ciutadans el funcionament del nou servei de recollida de deixalles, s’ha informat també dels punts en què s’ubicarà la deixalleria mòbil, del servei de la deixalleria fixa i del servei de recollida d’objectes voluminosos.
 
Nou sistema d’abocament del vidre per a grans generadors
Els propietaris de bars i restaurants, que són, bàsicament, els grans generadors d’envasos de vidre, han pogut assistir a una demostració de com buidar els cubells amb rodes i capacitat de 120 litres de manera segura i fàcil gràcies al sistema VACRI.
 
En diversos contenidors de vidre de la ciutat, de fet, s’ha instal·lat aquest sistema de palanca que, tanmateix, no afecta l’usuari domèstic, que pot fer un ús corrent del contenidor i, alhora, ajudarà els establiments a dipositar els envasos de vidre generats dins del contenidor. 


Comentaris

envia el comentari