Catalunya Diari

Nou tall a l'N-240 aquest diumenge a les 12.00 hores davant del complex Masia Salat

Nou tall a l'N-240 aquest diumenge a les 12.00 hores davant del complex Masia Salat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques (Arxiu)

La plataforma 'Prou Morts a l'N-240' ha convocat un nou tall a la carretera, que tindrà lloc al quilòmetre 71 de l'N-240, a l'alçada del complex Masia Salat, aquest diumenge, 20 de novembre, a les 12.00 hores. Amb la mesura, els convocants volen pressionar el Ministeri de Foment, titular de la via, per a exigir-li mesures d'actuació urgents per reduir l'elevada sinistralitat i mortalitat que registra el tram entre Lleida i Montblanc.

La proposta de dur a terme talls a la carretera va sorgir arran de la reunió de la plataforma 'Prou Morts a la N-240' que es va celebrar d'urgència el passat mes d'octubre, i va ser acordat pels 15 municipis assistents: l'Albi, Arbeca, les Borges Blanques, Castelldans, Cervià, la Floresta, Juneda, la Pobla de Cérvoles, Puiggròs, Vilosell, Vinaixa, Lleida, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida i Torregrossa, a més de la Cambra de Comerç de Lleida, que reclamen al Ministeri la duplicació de la carretera entre les Borges i Lleida, tal com es va comprometre l'estiu passat. En aquesta ocasió la convocatòria també s'ha obert als representants de Fulleda, Tarrés, l'Espluga Calba, els Omellons i el Cogul.

Aquest serà el segon tall que duen a terme els convocants, desprès del que es va dur a terme el passat diumenge, 23 d'octubre, al quilòmetre 83 de la via, entre Lleida i Juneda. El lloc escollit va ser el punt exacte on va perdre la vida una veïna de les Borges, de 27 anys, el passat 16 d'octubre, i hi van assistir més de 300 persones, veïnes de les poblacions afectades per l'N-240, amics i familiars de la jove i representants polítics i de diverses entitats del territori, que van tenir un record per la víctima i van deixar rams de flors en memòria seva.


Comentaris

envia el comentari