Catalunya Diari

Nova edició de la Fira del Comerç i Rebost d'Alcarràs

Nova edició de la Fira del Comerç i Rebost d'Alcarràs| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 L’alcalde de la localitat, Miquel Serra, ha explicat que la fira guanya en el seu segon any en qualitat i en oferta pels visitants. En aquest sentit, ha assenyalat que "Fira Rebost es vol convertir en la mostra del rebost de productes sorgits de la terra que tota família de nuclis rurals ha conservat al llarg dels anys". Precisament, en aquesta segona edició cobra especial importància la confitura i conserves de fruita i hortalisses del Baix Segre. En total hi haurà 70 expositors. Uns 45 dedicats al comerç local i 25 relacionats amb el ‘Rebost’, dels quals gairebé la meitat són famílies de la vila que exposaran els pots de confitura i conserves que artesanalment han elaborat. També hi figuren els expositors de les carnisseries artesanals alcarrassines, que compten amb taller d’elaboració propi. En aquest sentit, s’hi ha programat tastos i també es celebrarà el I Concurs de Confitura.
 
El regidor de Promoció Econòmica, Àlex Planes, ha explicat que en l’edició d’aquest any s’inclou tota una oferta de qualitat com, per exemple, tallers d’elaboració de confitura per tothom que vulgui aprendre’n la tècnica. A més a més, el cuiner Isma Prados oferirà el diumenge a partir de les 12.00 hores una demostració gastronòmica de les múltiples aplicacions de la fruita dolça en plats salats per trencar el tòpic que aquest element només queda relegat per a les postres. El protagonista de ‘Cuina per Solters’ també ensenyarà tècniques per aconseguir els millors resultats en peces tan diferents del porc com són el garró o el costellam. Per la seva part, els alumnes de l’Escola d’Hoteleria i un mestre pastisser de la vila també s’afegiran en aquest conjunt de demostracions culinàries amb fruita del Baix Segre i les moltes possibilitats que aquesta ofereix.
 
La Fira del Comerç i el Rebost s’ha presentat aquest dimecres a la Diputació de Lleida, institució col·laboradora. El seu vicepresident, Miquel Padilla, ha lloat l’aposta per aquest tipus de certàmens que inclouen, a l’oferta del seu comerç local, els productes de la terra. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí serà l’encarregat d’inaugurar el certamen.


Comentaris

envia el comentari