Catalunya Diari

Nova edició de l'Expoclàssic, amb una cinquantena d'expositors

Nova edició de l'Expoclàssic, amb una cinquantena d'expositors| Redacció - Fotografia: Fira de Mollerussa

 

Els pavellons firals de la capital del Pla d’Urgell acolliran aquest cap de setmana, els dies 3 i 4 de setembre, una nova edició, la 21a, del saló Expoclàssic, dedicat als vehicles històrics i clàssics i amb el qual Fira de Mollerussa obre el calendari de certàmens de tardor.

La 21a edició de l’Expoclàssic comptarà amb 51 parades al Mercat de l’Automòbil, Moto, Accessori i Col·leccionisme, una xifra lleugerament superior a la de les darreres edicions i on destaca la procedència dels expositors, sent el 53% d’ells de la demarcació de Barcelona i fins a gairebé un 25% de fora de Catalunya, provenint de punts com Navarra, Madrid, el País Valencià, Biscaia, Múrcia o Pontevedra, així com un d’Anglaterra.
 
A banda d’aquests, caldrà sumar els participants a la Secció de Venda de Cotxes i Motos de més de 25 anys, els quals s’inscriuen una vegada obert el certamen i que ocupen el Pavelló del 125è Aniversari. L’any passat hi va haver en aquest espai 11 inscripcions.
 
D’altra banda, els visitants i aficionats als clàssics podran gaudir en aquesta convocatòria de més monogràfics, ja que des de l’organització s’ha decidit ampliar a tres les exposicions. Així, a les tradicionals de cotxes i motos s’afegirà aquest 2016 una de camions. Pel que fa al monogràfic de cotxes es dedicarà enguany a la firma Jaguar amb models com un XK – 120 Cabrio del 1952 o un MK – 7 del 1957. A l’apartat de motos, la mostra estarà protagonitzada per peces italianes dels anys 70, exposant-se exemplars de les firmes Moto Guzzi, Ducati, Laverda o Benelli. Per últim, la nova exposició, amb camions vintage i de postguerra, comptarà amb vehicles Pegaso, Barreiros i Bedford o, fins i tot, un Overland del 1926.
 
23a Trobada de Motos Clàssiques
La fira Expòclàssic, un esdeveniment reconegut a Catalunya, així com a la resta de l’Estat espanyol i també a fora, estarà oberta dissabte, de 10.00 a 20.00 hores, i diumenge, de 10.00 a 14.00 hores. Aquesta és l’única fira de pagament de les organitzades per Fira de Mollerussa, amb un preu d’entrada de tres euros. Pel que fa a l’acte oficial d’inauguració del Saló tindrà lloc el dissabte a les 11.30 hores i anirà a càrrec del secretari general de l’Esport del Govern de la Generalitat, Gerard M. Figueres.
 
D’altra banda, diumenge dia 4 al matí tindrà lloc la 23a Trobada de Motos Clàssiques 'Ciutat de Mollerussa' organitzada amb la col·laboració de l’associació Motos Clàssiques Ponent de Mollerussa i de l’Ajuntament de la localitat. La convocatòria, que preveu entre setanta i vuitanta participants, segons ha explicat el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, s’iniciarà amb un esmorzar i es continuarà amb una sortida, a les 10.00 hores, amb un recorregut pla d’uns 80 quilòmetres per municipis veïns, amb parada a Torregrossa i posterior arribada al Recinte Firal, on es farà una visita al certamen i es procedirà al lliurament d’obsequis entre els participants. La trobada finalitzarà amb un dinar.
 
El certamen és així mateix trobada de clubs i aficionats dels vehicles clàssics. En aquesta edició està confirmada la visita a la fira del Club Històrics Alt Urgell de la Seu d’Urgell (diumenge). Des de l’organització s'habilitarà la zona de davant i els laterals dels Pavellons com a aparcament per als clubs que es desplacin en grup al certamen.


Comentaris

envia el comentari