Catalunya Diari

Nova edició del programa d'oci nocturn alternatiu 'INSOMNI', adreçat als joves urgellencs

Nova edició del programa d'oci nocturn alternatiu 'INSOMNI', adreçat als joves urgellencs| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 L'activitat recull totes les festes majors de la comarca amb l'objectiu que les festes dels pobles més petits no es perdin, ja que són tradicions arrelades del territori i que els joves puguin continuar participant d'aquestes de manera sana i tradicional. A més a més, el programa també incorpora activitats culturals, de lleure o festives que realitzen des de diferents entitats, associacions o grups de joves que organitzen en els seus respectius pobles. 
 
INSOMNI també potencia activitats tradicionals que fa molts anys es duen a terme a la comarca de l'Alt Urgell com la Trobada d'Acordionistes, el FeMAP, el Festival Càtar o l'espectacle medieval Cercamón, entre d'altres, amb l'objectiu d'atraure-hi també un públic jove. 
 
Algunes de les activitats proposades són gratuïtes, tot i que en d'altres caldrà abonar-ne una part. 
 
Prevenció de conductes de risc 
INSOMNI té com a objectiu principal la prevenció de conductes de risc com el consum abusiu d'alcohol i drogues. A més, també planteja el foment de la participació activa dels joves de l'Alt Urgell, la promoció de l'esport, el joc en equip i la convivència. 
 
En l'organització de totes aquestes activitats hi col·laboren L'EsportxTu de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Servei d'Esports de l'Ajuntament d'Oliana, la piscina de Coll de Nargó, el Col·lectiu 2789, la Piscina Gii-Out amb Gall Negre, i l'Àrea de Cultura de l'ajuntament urgellenc. 
 
La regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, expressa el seu agraïment cap a les persones que col·laboren a l'hora de fer possible el programa INSOMNI: "El missatge que s'adreça als joves és que a través d'un tipus d'oci alternatiu, que inclogui la prevenció de conductes de risc, s'ho poden passar molt bé. És un concepte important i cal que cada vegada més els joves siguin conscients que per passar-ho bé no cal certs comportaments”. 
 
Planes ressalta que INSOMNI és un programa que està fet pels i amb els joves, amb concerts amb músics i cantants joves; activitats organitzades per entitats juvenils; les comissions de festes que organitzen les festes majors, compten amb jovent que organitza diferents activitats per les festes del seu poble... La regidora de Joventut també ha remarcat que "a més a més de potenciar les tradicions del Pirineu, volem fer una crida per tal que els joves ho visquin de més a prop i s'ho facin seu".


Comentaris

envia el comentari