Catalunya Diari

Nova ordenança a la Val d’Aran que regula la recollida de bolets

Nova ordenança a la Val d’Aran que regula la recollida de bolets| Redacció

 En paraules del sindic d'Aran, Carlos Barrera, "aquesta mesura no té cap afany recaptatori ja que és totalment gratuïta, i tampoc limita la quantitat de bolets que es poden recollir, la qual cosa sí pretén eliminar als grups de gent de fora de la Val d'Aran que es dediquen únicament a l'espoli dels boscos". I ha afegit: "Aquesta regulació vol garantir que els aranesos quan surtin al bosc trobin bolets i, alhora, potenciar la Val d’Aran com a destinació turística".
 
El Conselh Generau expedirà uns talonaris als seus Ajuntaments i allotjaments hotelers que permetrà a residents, propietaris de segones residències i gent que pernocti en establiments turístics de la Val d'Aran, poder recollir bolets en els boscos sense cap cost. El reglament, d'acord amb la normativa forestal catalana, aplicarà sancions que van des de lleus, greus, fins a molt greus en casos de reincidència.
 
El conselhèr d'Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, José E. Arró, ha informat que "els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran seran els encarregats de garantir que es compleixi la nova normativa. En aquest sentit està prevista una reunió de coordinació amb el cos de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil perquè el Conselh Generau informi sobre aquesta regulació i pugui comptar amb la seva col·laboració a l'efecte de control de compliment de la mateixa". 
 
El Conselh ha instal·lat 42 panells de senyalització en les pistes forestals per informar sobre la prohibició de recollir bolets en aranès, català, castellà i francès.
 
Per la seva banda, la conselhèra de Turisme, Comerç i Consum, Anna Díaz ha informat que "des de Foment Torisme Val d’Aran hem enviat una carta informativa sobre la nova normativa als establiments turístics/hotelers. Els talonaris els tindran a la seva disposició en les oficines de Turisme de la Val d’Aran a partir del proper 4 de juny". En aquest sentit, ha afegit: "Es realitzarà una campanya informativa en el sud de França i a més s'editaran uns fulletons informatius per als establiments comercials de la Val d’Aran".


Comentaris

envia el comentari